A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Adele Faber - Elaine Mazlish: Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje

2011. Május 2., 12:58
Ez a könyv pontosan azt nyújtja, amit az alcímben ígér: gyakorlati tanácsokat a sikeres szülő-gyerek kapcsolathoz.
Adele Faber - Elaine Mazlish: Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje

Elolvasva rájövünk, mennyi sablonos mondatot használunk, amit még a szüleinktől, nagyszüleinktől "örököltünk", és ami a legkevésbé sem építő jellegű, még ha annak is szánjuk

(vigyázz, el ne törd! - gyere le onnan, mert leesel! - nem lehetsz éhes, most ettél! a sort végtelenségig lehetne folytatni).

Helyzetgyakorlatok segítenek bennünket abban, hogy beleéljük magunkat a gyerek helyébe, és érezzük azt a frusztrációt, ami bennük születhet, amikor nem tudják megfogalmazni érzéseiket, vagy mi megkérdőjelezzük és felülbíráljuk azokat.

Igazán hasznos könyv a hétköznapi kommunikációhoz, nem csak szülő-gyerek, hanem felnőtt-felnőtt kapcsolatok esetében is jól hasznosíthatjuk az olvasottakat.

 
Címkék
Értékelés
4 / 5 (46 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Fábián Janka: A zöld macskaEz a történet egy Benedek Elek meseíró pályázatra íródott, kedves gesztusként utal erre a mesében szereplő ikerpár neve is (Benedek és Elek).
Lányok a kastélybólEgy magyar írónő első kötetét szeretnénk bemutatni a kedves olvasóknak. Rupáner-Gallé Margó egy kis faluban élő tanárnő, aki kedvtelésének hódolva írta meg a Lányok a kastélyból című könyvét, mely az Aba Könyvkiadó gondozásában jelent meg.
Szanyi Alma Málna: MedvecukorbokorMindig lenyűgöznek azok a könyvek, amik egy család mindennapjairól szólnak. Nem történik bennük semmi különös, mondhatnánk, mégis benne van az egész élet: születés, halál, öröm, bánat, felnőttek is gyerekek. Pontosan ilyen könyv a Medvecukorbokor.
Gyerekkarácsony aranyalbumAz adventi asztal, vagy a karácsonyfa körül szeretünk énekelni. A Kiskarácsony, nagykarácsony, vagy a Pásztorok, pásztorok még könnyen eszünkbe is jut és még talán 2-3 másik dal is, de ezután komolyan törni kell a fejünket, mit is énekelhetnénk még. Ekkor jön jól egy válogatás-cd.