A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Boríték

Saját készítésű kis boríték, amelyben elhelyezhető akár Valentin napra vagy Anyák napjára, akár bármilyen más alkalomra szánt üzenetünk.

Hozzávalók:

1 db nyomtatópapír
kb. 30 cm horgolófonal vagy -cérna
tű és kis cérna vagy Milton-kapocs

A mellékelt borítékmintát nyomtassuk ki és vágjuk körbe. A zsinórral való rögzítéshez tetszés szerint vagy két kört, vagy két szívformát vágjunk ki.

A boríték lezárását fonallal, cérnával, vagy nagyon vékony szalaggal tudjuk majd megoldani, ez Magyarországon nem túl elterjedt megoldás, de a világ sok országában használnak ilyen borítékot.

Hajtsuk meg a borítékot a szaggatott vonalak mentén. Hajtsuk egymásra a jobb és a bal oldalát, és stiftes ragasztóval rögzítsük. A bal oldala legyen felül, amelyen a kis pont látható.

Rögzítsük a két kör vagy szívalakú zsinórrögzítőnket, ehhez használhatunk varrást vagy Milton-kapcsot. Zsinórrögzítőnek használhatunk gombot is, ha a zsinórrögzítőt varrjuk, és nem Milton-kapcsot használunk, de az nagyobb kézügyességet igényel.

Boríték

A boríték lezárásához a fonal egyik végét a felső ráhajtáson található zsinórrögzítőre kössük rá. Ezután a fonalunk másik végét egyszerűen tekerjük át kétszer mindkét rögzítőn, végül még kétszer-háromszor csak a boríték közepén lévőn. A maradék fonalat levághatjuk vagy rövidebbre is vághatjuk.

Boríték minta A Boríték minta pdf fájlt a képre vagy a linkre kattintva tudod lementeni. Örülünk és köszönjük, ha úgy gondolod, hogy hírét vinnéd, de kérünk, a bejegyzésünket linkeld, ne közvetlenül a PDF fájlt.
 

Nehézségi fok:
Könnyű, ollóval ügyesen bánó gyerekeknek ajánljuk, de a zsinórrögzítő rögzítéséhez (varrás vagy lyukasztás) kellhet a felnőtt felügyelete és segítsége.

2013. Február 6., 18:39
Csatolt fájlok
Értékelés
4 / 5 (47 szavazat alapján)