A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Boríték

2013. Február 6., 18:39
Saját készítésű kis boríték, amelyben elhelyezhető akár Valentin napra vagy Anyák napjára, akár bármilyen más alkalomra szánt üzenetünk.

Hozzávalók:

1 db nyomtatópapír
kb. 30 cm horgolófonal vagy -cérna
tű és kis cérna vagy Milton-kapocs

A mellékelt borítékmintát nyomtassuk ki és vágjuk körbe. A zsinórral való rögzítéshez tetszés szerint vagy két kört, vagy két szívformát vágjunk ki.

A boríték lezárását fonallal, cérnával, vagy nagyon vékony szalaggal tudjuk majd megoldani, ez Magyarországon nem túl elterjedt megoldás, de a világ sok országában használnak ilyen borítékot.

Hajtsuk meg a borítékot a szaggatott vonalak mentén. Hajtsuk egymásra a jobb és a bal oldalát, és stiftes ragasztóval rögzítsük. A bal oldala legyen felül, amelyen a kis pont látható.

Rögzítsük a két kör vagy szívalakú zsinórrögzítőnket, ehhez használhatunk varrást vagy Milton-kapcsot. Zsinórrögzítőnek használhatunk gombot is, ha a zsinórrögzítőt varrjuk, és nem Milton-kapcsot használunk, de az nagyobb kézügyességet igényel.

Boríték

A boríték lezárásához a fonal egyik végét a felső ráhajtáson található zsinórrögzítőre kössük rá. Ezután a fonalunk másik végét egyszerűen tekerjük át kétszer mindkét rögzítőn, végül még kétszer-háromszor csak a boríték közepén lévőn. A maradék fonalat levághatjuk vagy rövidebbre is vághatjuk.

Boríték minta A Boríték minta pdf fájlt a képre vagy a linkre kattintva tudod lementeni. Örülünk és köszönjük, ha úgy gondolod, hogy hírét vinnéd, de kérünk, a bejegyzésünket linkeld, ne közvetlenül a PDF fájlt.
 

Nehézségi fok:
Könnyű, ollóval ügyesen bánó gyerekeknek ajánljuk, de a zsinórrögzítő rögzítéséhez (varrás vagy lyukasztás) kellhet a felnőtt felügyelete és segítsége.

Csatolt fájlok
Értékelés
4 / 5 (47 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
Díszek vasalható gyöngybőlGyöngyökkel játszani jó móka és időtöltés. Sok kedves meglepetés készülhet a családnak. Nem elhanyagolható előny, hogy a gyöngyökkel történő játék fejleszti a gyerekek ügyességét, az ujjak finom mozgását, a szem és a kéz koordinációját.
Mobil szellemekkel, denevérrel, halloweeni tökkelHalloweeni hangulatot varázsolhatunk ezzel az egyszerű mobillal. Keressünk neki olyan helyet, ahol jár a levegő, így repkedni fognak a szellemeink, denevérjeink, halloweeni tökjeink.