Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Boríték

Saját készítésű kis boríték, amelyben elhelyezhető akár Valentin napra vagy Anyák napjára, akár bármilyen más alkalomra szánt üzenetünk.

Hozzávalók:

1 db nyomtatópapír
kb. 30 cm horgolófonal vagy -cérna
tű és kis cérna vagy Milton-kapocs

A mellékelt borítékmintát nyomtassuk ki és vágjuk körbe. A zsinórral való rögzítéshez tetszés szerint vagy két kört, vagy két szívformát vágjunk ki.

A boríték lezárását fonallal, cérnával, vagy nagyon vékony szalaggal tudjuk majd megoldani, ez Magyarországon nem túl elterjedt megoldás, de a világ sok országában használnak ilyen borítékot.

Hajtsuk meg a borítékot a szaggatott vonalak mentén. Hajtsuk egymásra a jobb és a bal oldalát, és stiftes ragasztóval rögzítsük. A bal oldala legyen felül, amelyen a kis pont látható.

Rögzítsük a két kör vagy szívalakú zsinórrögzítőnket, ehhez használhatunk varrást vagy Milton-kapcsot. Zsinórrögzítőnek használhatunk gombot is, ha a zsinórrögzítőt varrjuk, és nem Milton-kapcsot használunk, de az nagyobb kézügyességet igényel.

Boríték

A boríték lezárásához a fonal egyik végét a felső ráhajtáson található zsinórrögzítőre kössük rá. Ezután a fonalunk másik végét egyszerűen tekerjük át kétszer mindkét rögzítőn, végül még kétszer-háromszor csak a boríték közepén lévőn. A maradék fonalat levághatjuk vagy rövidebbre is vághatjuk.

Boríték minta A Boríték minta pdf fájlt a képre vagy a linkre kattintva tudod lementeni. Örülünk és köszönjük, ha úgy gondolod, hogy hírét vinnéd, de kérünk, a bejegyzésünket linkeld, ne közvetlenül a PDF fájlt.
 

Nehézségi fok:
Könnyű, ollóval ügyesen bánó gyerekeknek ajánljuk, de a zsinórrögzítő rögzítéséhez (varrás vagy lyukasztás) kellhet a felnőtt felügyelete és segítsége.

2013. Február 6., 18:39
Csatolt fájlok
Értékelés
4 / 5 (47 szavazat alapján)