A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Boszi és macskája

2009. Október 7., 12:10
A boszorkányok és a macskák igazi halloween-i jelképek, a minta alapján könnyen elkészíthetők otthon is.
Boszi és macskája - Boszorkány

Szükséges anyagok:

Fekete karton A/4-es vagy A/2-es méretben

Szükséges eszközök:

olló
tűzőkapocs

Elkészítés menete:

Kétféle méretben készíthetjük el a boszit és a macskát.
Kinyomtatjuk tetszés szerint a nagy mintákat /boszi, macska /, vagy a kicsi mintákat /boszi, macska/. A nagy boszi 4 A/4-es lapból áll; a lapokat össze kell ragasztani, hogy megkapjuk a nagy boszink sablonját. A macska hozzá 1 db A4-es lap.

A kész sablont tűzőkapoccsal hozzáerősítjük a fekete kartonhoz, több helyen is megtűzzük, hogy könnyen tudjuk vágni a papírt. A mintát ollóval körbevágjuk. A kész boszi-sziluettet felrakhatjuk az ablakunkra.

Ha nincs fekete kartonunk, akkor nyomtatóba való papírt, vagy rajzlapot kifesthetünk mindkét oldalán temperafestékkel, kevés víz használatával. Így inkább a kisebb méretű sablon elkészítése a célszerű. A festéktől kicsit megkeményedik a lap, jó tartása lesz, a festés pedig igazán jó időtöltés. A mintapéldány is így készült.

Nehézségi fok: közepesen nehéz, nagyobb gyerekeknek ajánlott.

Értékelés
4 / 5 (48 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
Díszek vasalható gyöngybőlGyöngyökkel játszani jó móka és időtöltés. Sok kedves meglepetés készülhet a családnak. Nem elhanyagolható előny, hogy a gyöngyökkel történő játék fejleszti a gyerekek ügyességét, az ujjak finom mozgását, a szem és a kéz koordinációját.
Mobil szellemekkel, denevérrel, halloweeni tökkelHalloweeni hangulatot varázsolhatunk ezzel az egyszerű mobillal. Keressünk neki olyan helyet, ahol jár a levegő, így repkedni fognak a szellemeink, denevérjeink, halloweeni tökjeink.