A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Dekorálás falmatricákkal

2013. Január 8., 16:02
A falmatrica az egyik módja annak, hogy nagy felületeket olcsón és látványosan dekoráljunk. Nem csak a gyerekszobában, hanem bármelyik helyiségben bátran kísérletezhetünk vele, és ha nem tetszene, egyszerűen leszedhetjük és áttehetjük máshová.

Természetesen nálunk is elsősorban a gyerekszobába szántuk, amikor az első falmatricát megvettük. Az emeletes ágy alsó szintjén elég szegényes a látnivaló, így a következő motívumokkal ragasztottuk körbe a falat:

Falmatrica, pipacs és katicabogárMivel a lányom nagyon szereti a katicákat, ezért választottuk ezt a pipacsos változatot, amit katicabogarak donganak körül.
Falmatrica, DóraAz ágy végében egy másik nagy kedvenc, Dora, a felfedező integet
 

És ha majd egyszer már nem tetszik neki, ha már nem lesz a kedvence, nagyon egyszerűen, minden nyom nélkül le tudjuk majd szedni, és tehetünk fel helyette bármi más motívumot, figurát.

Nem vásároltunk kifejezett gyerekbútorokat a gyerekszobába, egy teljesen hétköznapi, bármelyik korosztálynak megfelelő bútorcsaláddal van berendezve a lányok szobája. Ezeket is falmatricákkal dekoráltam, ennek anyaga nem az az átlátszó fajta, mint az ágy körül, hanem inkább hasonlít valami farostlemezre:

Falmatrica, állatok
Falmatrica, állatok
 

Jópofa állatok, nagyon feldobják az antik pácos komódokat.

Falmatrica, kaktusz

Az én íróasztalom körül nem mutatnának ilyen jól a mesefigurák vagy állatkák, viszont zöld színük miatt örök frissességet, pozitív energiát sugároznak ezek a nagyon is élethű kaktuszok:

Úgy ragasztottam őket, mintha az asztalomon állnának. Még a ködös, borongós napokon is vidámságot csempésznek a munkaasztalomra.

Lehet kapni még pl. kifejezetten a konnektor köré való mintákat, vagy akár családfát, trófeát, magasságmérőt, óraszerkezettel kombinált változatot is, érdemes körülnézni a boltokban és az internetes áruházakban is.

 
Címkék
Értékelés
4 / 5 (34 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Képeink a világhálónAz Internet egy nagyon jó eszköz arra, hogy távol élő ismerőseinkkel tartsuk a kapcsolatot, hasznos információkat szerezzünk be, szórakozzunk, de rengeteg veszélyt is rejt magában. Olyanokat is, melyekre nem is gondolunk első körben.
Tavaszi fáradtságMire beköszönt a tavasz, sokan érezzük úgy, hogy tartalékelemeink kimerültek, egyre nagyobb nyűg reggel felkelni, napközben pedig nehezünkre esik a rutintevékenységek végzése. Igen, kitört rajtunk a tavaszi fáradtság.
Feng shui a hétköznapokbanLehet, hogy 10-15 évvel ezelőtt még azzal kellett volna kezdeni egy feng shuiról írt cikket, hogy megmagyarázzuk, mit is takar az elnevezés. Mára azonban szinte mindenki hallott már a térrendezés ősi művészetéről.
EnergiavámpírokBizonyára mindenkinek vannak olyan rokonai, ismerősei, akivel 5 percnyi beszélgetés elég ahhoz, hogy úgy érezzük, legszívesebben sikítozva világgá szaladnánk. Aki folyton panaszkodik, ugyanakkor kéretlen tanácsokkal lát el, kritizál és kárörvend. Ők az energiavámpírok.