Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Dekorálás falmatricákkal

A falmatrica az egyik módja annak, hogy nagy felületeket olcsón és látványosan dekoráljunk. Nem csak a gyerekszobában, hanem bármelyik helyiségben bátran kísérletezhetünk vele, és ha nem tetszene, egyszerűen leszedhetjük és áttehetjük máshová.

Természetesen nálunk is elsősorban a gyerekszobába szántuk, amikor az első falmatricát megvettük. Az emeletes ágy alsó szintjén elég szegényes a látnivaló, így a következő motívumokkal ragasztottuk körbe a falat:

Falmatrica, pipacs és katicabogárMivel a lányom nagyon szereti a katicákat, ezért választottuk ezt a pipacsos változatot, amit katicabogarak donganak körül.
Falmatrica, DóraAz ágy végében egy másik nagy kedvenc, Dora, a felfedező integet
 

És ha majd egyszer már nem tetszik neki, ha már nem lesz a kedvence, nagyon egyszerűen, minden nyom nélkül le tudjuk majd szedni, és tehetünk fel helyette bármi más motívumot, figurát.

Nem vásároltunk kifejezett gyerekbútorokat a gyerekszobába, egy teljesen hétköznapi, bármelyik korosztálynak megfelelő bútorcsaláddal van berendezve a lányok szobája. Ezeket is falmatricákkal dekoráltam, ennek anyaga nem az az átlátszó fajta, mint az ágy körül, hanem inkább hasonlít valami farostlemezre:

Falmatrica, állatok
Falmatrica, állatok
 

Jópofa állatok, nagyon feldobják az antik pácos komódokat.

Falmatrica, kaktusz

Az én íróasztalom körül nem mutatnának ilyen jól a mesefigurák vagy állatkák, viszont zöld színük miatt örök frissességet, pozitív energiát sugároznak ezek a nagyon is élethű kaktuszok:

Úgy ragasztottam őket, mintha az asztalomon állnának. Még a ködös, borongós napokon is vidámságot csempésznek a munkaasztalomra.

Lehet kapni még pl. kifejezetten a konnektor köré való mintákat, vagy akár családfát, trófeát, magasságmérőt, óraszerkezettel kombinált változatot is, érdemes körülnézni a boltokban és az internetes áruházakban is.

 
2013. Január 8., 16:02
Címkék
Értékelés
4 / 5 (34 szavazat alapján)