A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Édes finomságok

Karácsony előtt megszaporodnak az iskolai vásárok, kézműves foglalkozások.

Most néhány olyan ötletet osztunk meg veletek, amik nem igényelnek különösebb előkészületet, kézügyességet, mégis nagy sikert arathatunk vele az adventi vásár látogatói és vásárlói körében.

Csokis kanalak

Csokis kanál

Eredetileg azért készítettünk ilyen kanalakat, hogy felmelegített tejbe téve, azt kavargatva csokis tejet kapjunk. Ám az adventi vásáron a gyerekek rögtön nekiláttak az elfogyasztásának, nyalókaként elnyalták.

Hozzávalók:
- 1 tábla étcsoki
- 1 tábla tejcsoki
- apró cukorgyöngy, szórócukor, tortadara
- eldobható műanyag kanalak

A csokikat apróra összetörjük, és egy mikrózható edényben betesszük a mikrosütőbe. Használhatjuk a legmagasabb fokozatot, de mindenképpen nagyon gyakran keverjük át egész addig, míg meg nem olvad. Ha ez megtörtént, akkor a műanyag kanalak mindkét oldalát kenjük meg a csokis masszával, díszítsük cukorgyönggyel, majd tegyük egy alufóliára dermedni. Hűtőbe is tehetjük. Ha kész, csomagoljuk celofánba.

 

Csokifigurák

Csoki figura

Ha marad még csokimasszánk, öntsük karácsonyi figurákat tartalmazó formába. Ilyen vehetünk készen, szilikonból is, vagy ha olyan adventi naptárunk, bonbonos dobozunk van, ami valamilyen alakzatot formáz, akkor azt is bátran felhasználhatjuk.

Ha megszórjuk színes tortadarával, még érdekesebb lesz.

Dermedés után csomagoljuk celofánba.

 

Pillecukor figurák

Pillecukor ördög

Ennek elkészítése nagyon egyszerű, a gyerekek minden segítség nélkül képesek maguk is megformázni változatosan, kreatívan.

Hozzávalók:
- hengeres alakú pillecukor
- Zizi cukorka
- műanyag vagy fa pálcika

A pillecukorkákba szúrjunk bele néhány szem Zizit úgy, hogy abból egy ördög, sündisznó, vámpír stb. legyen. A lehetőségek száma végtelen. Szúrjunk az aljába egy pálcikát, majd kettesével kössük át egy szalaggal, így csinosan kínálhatjuk a vevőknek.

Trükk: a mi adventi asztalunkon volt egy kis mécses, ahol meg is lehetett pirítani a pillecukrot. Nagy sikere volt.

Nehézségi fok: a csoki felmelegítését inkább felnőtt végezze, minden mást akár kicsi gyerekek is meg tudnak csinálni.

 
2012. December 13., 00:01
Értékelés
4 / 5 (30 szavazat alapján)