A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Energiavámpírok

2013. Február 15., 16:33
Bizonyára mindenkinek vannak olyan rokonai, ismerősei, akivel 5 percnyi beszélgetés elég ahhoz, hogy úgy érezzük, legszívesebben sikítozva világgá szaladnánk. Aki folyton panaszkodik, ugyanakkor kéretlen tanácsokkal lát el, kritizál és kárörvend. Ők az energiavámpírok.

Könnyű őket felismerni: azt érezzük, hogy a vele való találkozás, beszélgetés szörnyen fárasztó, szó szerint elszívja az energiánkat. Az ilyen személy közelében rosszul érezzük magunkat, elbizonytalanodunk, és nagy szerencsénk van, ha módunkban áll elkerülni őt, és nem köt össze minket rokoni szál vagy munkakapcsolat.

Az energiavámpírok nem feltétlenül zsémbes öregasszonyok. Nem ritkán fiatal emberek azok, akik ilyen terhelő hatással vannak környezetükre. Például az az anyuka, aki a játszótéren mindenkit kioktat (bár szerinte csak tanácsokat ad), a másik gyerekével szemben roppant kritikus, ugyanakkor a sajátját tökéletesnek látja. Imádja a pletykát, örül, ha ő lehet a középpontban azzal, hogy valami új hírt oszthat meg, de a tálalás rendszerint rosszindulatban tocsog. A kákán is csomót keresnek, mindenbe beleütnék az orrukat.

Közös jellemzőjük, hogy nem látszanak boldognak, de azt sem szeretik, ha mások azok.

Nem hiszem, hogy az a jó hozzáállás részünkről, ha megpróbáljuk megérteni, vagy "megmenteni" őket. Nagyon-nagyon elszántnak kell ahhoz lennünk, ha egy ilyen embert meg akarunk változtatni. A legtöbbünknek vannak ilyen ismerősei, virtuálisan és a való világban egyaránt. A virtuális térben könnyű dolgunk van, egyszerűen lehet ignorálni, törölni, tiltani az energia-tolvajt. De a valódi kapcsolatoknál nem tudunk mást tenni, mint lehetőleg kerülni a találkozást az illetővel, vagy ha nagyon muszáj kapcsolatba kerülni vele, akkor a lehető legrövidebbre fogjuk a kommunikációt.

Az energia nem látható, de ha nem vagyunk vele feltöltekezve, akkor bizony nagyon megérezzük a hiányát. Ne hagyjuk magunkat lerabolni az olyan embertársaink által, akikkel amúgy sem szívesen tartunk kapcsolatot, nem tartozunk nekik ezzel a szívességgel.

Címkék
Értékelés
5 / 5 (47 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
ÉletmódSzeretnénk Veled megosztani azokat a tapasztalatokat, amiket hosszú évek alatt gyűjtöttünk össze háziasszonyként és anyaként.
Képeink a világhálónAz Internet egy nagyon jó eszköz arra, hogy távol élő ismerőseinkkel tartsuk a kapcsolatot, hasznos információkat szerezzünk be, szórakozzunk, de rengeteg veszélyt is rejt magában. Olyanokat is, melyekre nem is gondolunk első körben.
Tavaszi fáradtságMire beköszönt a tavasz, sokan érezzük úgy, hogy tartalékelemeink kimerültek, egyre nagyobb nyűg reggel felkelni, napközben pedig nehezünkre esik a rutintevékenységek végzése. Igen, kitört rajtunk a tavaszi fáradtság.
Feng shui a hétköznapokbanLehet, hogy 10-15 évvel ezelőtt még azzal kellett volna kezdeni egy feng shuiról írt cikket, hogy megmagyarázzuk, mit is takar az elnevezés. Mára azonban szinte mindenki hallott már a térrendezés ősi művészetéről.