Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Fenyőfa gyöngyből

Íróasztalunkat vagy polcunkat díszíthetjük ezzel az aprócska fával, akár ajándékba is adhatjuk.
Fenyő gyöngyből

Hozzávaló anyagok:

- 432 db zöld gyöngy
- 57 db piros gyöngy
- kb. 16 m vékonyabb drót, ami átfér 2-szer a gyöngyön
- 1 virágcserép
- kis darab gyurma

Elkészítés menete:

Vágjunk 16 db, kb. 1 méteres drótot. A mellékelt minta szerint készítsük el az ágakat. A drótra ráhúzzuk az első 3 gyöngyöt, majd az utolsó gyöngyöt megkerülve visszafűzzük a szálat. Úgy igazítjuk, hogy ez, amiből az ág vége lesz, pont a drót közepére kerüljön. Utána a 2 szálon külön-külön elkészítünk egy részt, majd a drótokat összefogjuk és ráhúzunk 2-3 gyöngyöt. A csúcsot hasonlóan készítjük, de itt a 2 kis ágacska elkészülte után fogjuk csak össze a drótot. Az ágakat eligazítjuk, hogy 1 álljon felfelé és 4 pedig a 4 égtáj irányába.

Ha elkészült mind a 16 elemünk, elkezdhetjük az összeállítást. Megfogjuk a csúcsot, hozzáfogunk egy ágat és egy kicsit megtekerjük együtt a 4 szálat, majd ugyanígy a következő ágat és újra megtekerjük kicsit - figyeljünk rá, hogy az ágak nagyjából egy szinten legyenek. Az ágból először a kisebbeket, majd az egyre nagyobbakat használjuk fel. 2 ágsor közt kb. 0,5 -1 cm-es rész hagyjunk. Ha elkészültünk az összes ág elhelyezésével, a maradék drótszálakat tekerjük össze.

A cserepet töltsük ki gyurmával, a közepébe csináljunk egy lyukat, és abba állítsuk be a fenyőt. Ha szükséges, a drótból vágjunk le egy kicsit. Az ágakat igazgassuk szépen formára.

2008. Október 31., 09:48
Csatolt fájlok
Értékelés
5 / 5 (34 szavazat alapján)