A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Fotómozaik

Go4Mosaic.com

Néhány évvel ezelőtt a metrón, egy plakáton találkoztam először néhány kis képekből készült fotó-mozaikkal. Az egyik valamilyen eseményt reklámozott kis katonai képekkel, a másik egy vízi-parkot hirdetett. Már akkor nagyon megtetszett a technika, és rengeteg ötletem támadt, mi mindenre lehetne ezt használni.

Technikailag a fotómozaikok nagy felbontású képek, amelyekben több száz vagy több ezer kis méretű kép egyetlen nagy képpé áll össze. A digitális fotómozaik egy egyszerű lehetőség arra, hogy saját képanyagból egyedi, nagyméretű és látványos posztert készíthessünk. A fotómozaikok varázsa abban rejlik, hogy távolról nézve csak egyetlen nagy kép látható, de közelről jól láthatóvá válnak azok a kis képek, amelyekből a fotómozaik felépült.

Szeretném nektek megmutatni a go4mosaic.com oldalunkat, amelyen bárki tud egyedi fotómozaikot készíteni. Nekem a karácsonyi ajándékötlet-listámon is szerepelt a fotómozaik, mint ajándék. Nagy sikere volt, és nem csak itthon, hanem a fotólabor dolgozóinak is nagyon tetszett a képünk.

Az oldalunk magyar nyelven is elérhető más idegen nyelvek mellett.

Az alábbi videót készítettük az oldalhoz, hogy segítsen a használatában.

 

A videón jól látható, hogy távolról csak egy macska képének tűnik, de ha közelebb megyünk hozzá, akkor már látható, hogy sok apró cicusból épül fel a kép. Egy ilyen képet a falra akasztva ugyanezt a hatást érhetjük el: távolról csak egy macska, de közelről a sok apró képet is lehet böngészni.

A go4mosaic.com oldalon ingyen, regisztráció nélkül is lehet ilyen fotó-mozaikokat készíteni, ilyenkor kerül a kép jobb alsó sarkába egy vízjel.

Go4Mosaic.com

A fotómozaikot készíthetjük saját képkészletből, ehhez a go4mosaic.com oldal GYIK oldalán is találhatunk segítséget a „Saját készletek” résznél.

Ha nincs saját képkészleted, akkor az oldalon több mint 30 fajta készlet is rendelkezésedre áll, itt megtekintheted az aktuális választékot, ezeket is nyugodtan használhatod.

Az oldalnak van egy blogja ahol rengeteg publikus, általunk készített fotómozaikot nézhetsz meg. A képekre kattintva eredeti méretben is megnézheted, hogy néz ki a teljes kép. Látogass el a blogra, és meríts ötleteket mozaikkészítéshez!

Az oldalon lehetőség van vízjelmentes, valamint az alapnál, vagyis 4000 pixelnél nagyobb méretű kép készítésére is, ehhez azonban már kreditekre van szükséged.

2013. Január 9., 18:54
Címkék
Értékelés
3 / 5 (49 szavazat alapján)