Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Fülbevalótartó bakelit lemezből

Akasztós fülbevalót hordó barátnőknek, rokonoknak gyorsan elkészíthető ajándék.

Hozzávalók:

bakelit lemez,
egy kis fonal vagy drót a felakasztáshoz.

Eszközök:

fúrógép 2-es fúrófejjel,
alátét,
rögzítőcsipesz.

Figyelem! Ne a család féltve őrzött lemezét használjuk fel, mert abból csak szomorúság lesz.

Pl. a Nyugati pályaudvar aluljárójában, vagy antikváriumokban gyakran nagyon olcsón, 100 Ft körül tudunk olyat beszerezni, amihez senkit sem fűz a családban érzelem, így nyugodt szívvel garázdálkodhatunk vele.

Fülbevalótartó bakelit lemezből

A lemezt helyezzük egy fa alátétre, hogy ne az asztalt vagy a földet fúrjuk meg, amikor átér a fúrófej. Az alátéthez rögzítőcsipesszel fogjuk hozzá a lemezt, hogy ne kelljen erősen tartani.

A lemez felső részén, a szélétől kb. 5-8 mm-rel fúrjunk 1 db lyukat, ide kell a fonalat vagy a drótot befűzni és itt alakítjuk ki az akasztóját, amivel a falra fel lehet majd akasztani.

Utána mi 3 sorban, egymástól 7-8 cm-re készítettük lyuksort. A felső és a középső sorba 4x 2 lyukat készítettünk, egy-egy pár fülbevalónak való lyuk közt 2 cm volt. A középső kék részre nem fúrtunk. Az alsó sorba 5x 2 lyukat készítettünk. Így 13 pár fülbevaló tárolására lett alkalmas a lemez. Egy-egy pár fülbevaló hely között 2-3 cm hézagot hagytunk. Ha nem ilyen hosszúkás fülbevalót hord a megajándékozott, akkor nagyobb közöket hagyjunk a lyukak közt.

A közepére tehetünk fényképet, rajzot, vagy kézimunkát, de akár hagyhatjuk így is.

2011. December 14., 10:37
Címkék
Értékelés
4 / 5 (46 szavazat alapján)