A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Gombvirág

2008. Április 16., 15:13
Sok háztartásban kallódnak szép, ámde felhasználatlan gombok - ki gondolná, hogy belőlük akár kedves virágokat is készíthetünk... Megmutatjuk, hogyan.
Gombvirág

Szükséges anyagok:

- 1 db 20-30 cm-es drót
- néhány különböző színű és méretű gomb

Szükséges eszközök:

- fogó

Kiválasztunk 3-4 különböző színű és méretű gombot. A drótot félbe hajtjuk és a legkisebb gombon átfűzzük, majd ráfűzzük a többi, növekvő nagyságú gombot. Legalább 3-4 gombból készítsünk el egy virágot, de akár 5-6 gombot is használhatunk egyszerre.

Ha felfűztük a gombokat, a két drótot összetekerjük. Fogó segítségével gyorsabban haladunk, de nélküle is csinálhatjuk. Akkor igazán szép a csokrunk, ha legalább 4-5 szál virágot készítünk.

Amikor ezzel készen vagyunk, a tökéletesebb hatás kedvéért a drótot akár zöld papírral be is vonhatjuk. Fontos, hogy ezt szorosan tekerjük, és rézsútosan haladjunk lefelé. Ha a szár végéhez értünk, ott egy kis darabon célszerű odaragasztani a papírt.

Nehézségi fok: könnyű, kisebb gyerekeknek is ajánlott felnőtt felügyelete mellett.

Értékelés
3 / 5 (34 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Krepp-papír virágSzínes, vidám, könnyen elkészíthető krepp-papír virágok, akár ajándékba vagy csak dekorációnak.
Anyák napja alkalmáraAnyák napját Magyarországon minden évben május első vasárnapján ünnepeljük. Az első megemlékezést 1925-ben szervezték. 2017-ben május 7-én lesz Anyák napja.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.