Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Halloween-i géz szellem

A boszorkányok mellett a szellem is kedvelt figurája a halloween-i ünnepkörnek. Mi eddig évről évre boszorkányt készítettünk , tehát éppen itt volt az ideje egy szellem létrehozásának.

Hozzávalók:

fél bögre kukoricakeményítő,
egy bögre víz,
2 db 80 cm* 1m géz darab /gyógyszertárban beszerezhető /
kis darab fekete filc vagy anyagdarab a szemének.

A szellemet egy angol blogon találtam, ez alapján készítettem el. Be kell vallanom, ahogy haladtam vele, volt olyan pillanat, amikor nagyon úgy éreztem, hogy ez nem fog így működni, valamit nagyon elrontottam, de a végeredmény szerencsére borzasztóan jó lett, egy igazi szellem született:).

A fent leírt mennyiségből 2 db, kb. 30 cm magas szellemet készítettünk. Ha nagyobbat, vagy többet szeretnél, akkor értelemszerűen többszörözni kell a mennyiséget. A szellem méretét nagyban befolyásolja a géz mérete, mert mindkét oldalon le kell lógnia és a feje is felvesz egy kis mennyiséget. Biztosabban áll, ha a túllógó részt rajtahagyjuk és körben elterítjük, így szép nagy "talpa" lesz.

Halloween-i géz szellem 2

Egy mikrózható edénybe beletettem a kukoricakeményítőt és a vizet, nagyon alaposan összekevertem és 3-szor betettem 30 másodpercre, 600 W-ra. Két melegítés között alaposan megkevertem. Itt volt először olyan érzésem, hogy ez így nem fog menni. Folyt, mint a víz, semmi nyoma nem volt, hogy besűrűsödne. Így utoljára betettem még 30 másodpercre, 850 W-ra. Ez meghozta a kívánt eredményt, egy sűrű, krémszerű valamit kaptam. Itt megint jól elbizonytalanodtam, hogy ez hogyan fogja átnedvesíteni a gézt annyira, hogy száradás után kemény legyen. A masszát hagyni kell kicsit hűlni, mert forró és égési sérüléseket szerezhetünk, ha nem vigyázunk.

Amíg hűlt a massza, kerestem állványokat, amin száradni fog a szellem. 1 magasabb befőttesüveg szájára egy kisebb labdát tettem. A labdát először folpackkal bevontam, nehogy a mintája átkerüljön a szellemre. Fontos, hogy a labda átmérője nagyobb legyen, mint az üvegé, hogy szép esése legyen a szellemnek. A gézt félbevágtam, így 2 db 80*50 cm darabom lett. Amikor lehűlt a massza, akkor megfogtam az egyik darab gézt és elkezdtem a masszát jól belemasszírozni. Sok nyomiszkolás után elég alaposan nedves lett a géz mindenhol. A nagyobb ráragadt masszát leszedegettem és szépen kihúzgáltam a gézt. Ezután ráterítettem az állványra úgy, hogy megközelítőleg a közepe kerüljön a labda tetejére. Így elől és hátul túllógott az állványon a géz, de két oldalt nem ért le az aljáig. A következő gézdarabot is jól átitattam a masszával, és keresztben a tetejére tettem. Így kész is a szellemünk - egy kicsit elrendeztem a gézt, hogy szépen álljon, jó nagy "lába" legyen. 24 órát száradni hagytuk. Már 1-2 óra után érezhetően kezdett keménnyé válni a géz, itt már reménykedhettem, hogy lesz belőle valami. Másnap vágtam 2 szemet fekete vászonból (de tökéletes lehet a filc is hozzá) és dekupázs-ragasztóval felragasztottam. Utána kivettem az állványt alóla és lett két tökéletes szellemem.

Halloween-i géz szellem 3
Halloween-i géz szellem kivilágítvaBelülről megvilágíthatjuk a szellemet, de megvilágításra nem szabad gyertyát vagy mécsest használni, mert nagyon tűzveszélyes. Legjobb, ha kis lámpát használunk, amit fehér, fényáteresztő papírral vonunk be /pl .sütőpapír/ hogy szórt fényt kapjunk.
 

Ha elkészítetted a szellemet, akkor várjuk a fényképet róla a a facebook oldalunkon.

2012. Október 25., 14:58
Címkék
Értékelés
4 / 5 (50 szavazat alapján)