A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Hordozós torna

2009. November 17., 12:48
(X) Hogyan született a Hordozós torna?

Második babánk születése után nagyon vágytam a mozgásra... jártunk is Baba- mama jógára, és Baba- mama tornára is, de az óra második felétől a kislányom már nagyon igényelte az ölben létet, így általában csalódottan távoztam az óráról. Ekkor született meg az ötlet, hogy mivel életünk nagy részét hordozva- hordozódva töltjük, mindez számos tornagyakorlatnál is kivitelezhető.

Számomra a sport nélkülözhetetlen dologgá vált, nemcsak fizikális értelemben, hanem pszihésen is, hiszen, remek relaxációs tevékenység, mindemellett boldogsághormon termelő hatású.

Mire számíthat óráimon az érdeklődő anyuka?

Hordozó torna

Amit az óráról tudni érdemes: Saját tapasztalataim, és edzői tanulmányaim alapján alakítottam ki. Amiben eltér egy hagyományos baba-mama jógától, hogy sokkal jobban előtérbe kerül az izmok fejlesztése, illetve itt az anyukáé a főszerep.

A cél, hogy az egész órát végig tudjátok mozogni. Ha a babácska közben igényel benneteket lehet ölbe venni, hordozni, szoptatni, mindent megoldunk úgy, hogy közben tudjatok tornázni.

Jó sok erősítő gyakorlatot végzünk, hogy visszanyerhessétek a várandósság előtti alakotokat. A pihenőidőben pedig a jóga ászanáké a főszerep, hiszen azok is elengedhetetlenek a testi-lelki rugalmasság fenntartásához.

Jelenlegi óráim (2014):
Liliom fitt, Budapest, IX. Liliom u.39.

Babás jóga erősítéssel: szerda 11:00-12:00
Ára: 1200Ft/alkalom

Hordozós torna/ baba-mama torna: péntek 10:30-11:30
Ára: 1200Ft/alkalom

Kismama jóga: péntek 12:00-13:30 és szombat 8:30-10:00
Ára: 1500Ft/alkalom

Kérlek Benneteket jelezzétek nekem telefonon, ha részt kívántok venni az órán:
Emmi: 06-20-502-09-84

Címkék
Értékelés
4 / 5 (43 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Fogamzásgátlás hormonmentesen: Lea(X)Azt mondják, egy nő két dologért tesz meg mindent: hogy legyen gyereke, vagy éppen ne. Bármelyik élethelyzetben is vagy, biztosan van olyan szakasza az életednek, amikor el kell gondolkodnod arról, hogyan védekezz.
Női naptárEgy nő életében fontos, hogy mindig tisztában legyen az utolsó menstruációjának időpontjával, ezért készítettünk egy nyomtatható kis naptárat.
Hat gyerek meg egy könyvKépzeljünk magunk elé egy 6 gyerekes családanyát. Megvan? Egy ekkora családban az anya biztosan túlhajszolt, kedvtelen, megkopott. Na, hát Szanyi Alma Málna pont nem ilyen.
Eldobható kontra mosható pelenkákNéhány évtizeddel ezelőtt forradalminak számított az eldobható papírpelenkák megjelenése a piacon. Időt, kényelmet nyer vele az anya, ami nagy kincs. De ha jobban utánajárunk, lehet, hogy mégis inkább a textilpelenka mellett döntünk.