A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Horgolt nyúl

2008. Március 1., 09:27
Ennek a nyúlnak a leírását és a mintadarabot horgIca készítette el. Ha elakadsz, akkor fordulj bizalommal az index.hu Kézimunka: horgolás,kötés... nem kötekedés topikjában beszélgető hölgyekhez. Nagyon szívesen segítenek mindenkinek.
Horgolt nyúl

Hozzávaló anyagok:

- horgolófonal tetszés szerinti színben és vastagságban

Eszközök:

- 1,25-ös horgolótű, vagy a fonal vastagságának megfelelő, más méret

Készítése:

6 láncszemből gyűrűt kapcsolunk.
1. sor: 15 egyrh*. pálca,
2. sor: 30 egyrh. pálca
Utána: 5 láncszem, a következő .pálcába 3 kétrh. pálca és 1 háromrh. pálca.
Erre 7 láncszem a fülének. Megfordulunk, visszafelé a láncszemekbe 1 rövidpálca, 1 félpálca 4 egyrh. pálca, 1 félpálca, és a rövidpálcával kapcsoljuk a 3rh. pálca tetejére. Lemegyünk a pálca aljára, és onnan ugyanúgy megcsináljuk a másik fület.

Farkának kis pom-pomot csinálunk.

Szemet lehet gyöngyből varrni rá.

*ráhajtásos (röv.)

Értékelés
3 / 5 (46 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Húsvét ünnepeHúsvét a kereszténység egyik legnagyobb szent ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Ezen az oldalon sok hasznos ötletet találsz az ünnepre.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
Díszek vasalható gyöngybőlGyöngyökkel játszani jó móka és időtöltés. Sok kedves meglepetés készülhet a családnak. Nem elhanyagolható előny, hogy a gyöngyökkel történő játék fejleszti a gyerekek ügyességét, az ujjak finom mozgását, a szem és a kéz koordinációját.