Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Hóvirág

A hóvirág a tavasz egyik első hírnöke, szemet-lelket vidító jelenség. A hóvirág a védett növényfajok közé került, így a gyűjtése, árusítása csak természetvédelmi és tudományos célból engedélyezett. Viszont az ünnepi asztal dísze lehet ez az aprócska, papírból készült hóvirág.
Hóvirág

Szükséges anyagok:

Zöld papír
Fehér papír

Szükséges eszközök:

Olló
Ragasztó

A mellékelt .pdf fájlban található mintát nyomtassuk és vágjuk ki.

A hóvirág szárát rajzoljuk át zöld papírra, a virág szirmát pedig a fehér papírra. Az átrajzolt formákat vágjuk ki, a két virágszirmot ragasszuk egymáshoz.

A szárát a talpánál meghajtjuk, és a két szára közé ragasztjuk a szirmot. Az így elkészült virágunkat az asztaldíszítésénél használhatjuk (szárai közé tehetünk szalvétát, vagy evőeszközöket).

Hóvirág minta sablon
 
A Hóvirág minta pdf fájlt a képre vagy a linkre kattintva tudod lementeni. Örülünk és köszönjük, ha úgy gondolod, hogy hírét vinnéd, de kérünk, a bejegyzésünket linkeld, ne közvetlenül a PDF fájlt.

Nagyobb vendégsereg érkezésekor akár ültetőkártyaként is elkészíthetjük, ilyenkor a leveleire, szárára írhatjuk rá a neveket. A szárai közé pedig apró meglepetés-ajándékot tehetünk.

Nehézségi fok: könnyű, kisgyerekeknek is ajánlott felnőtt felügyelete mellett.

2007. Március 30., 18:35
Csatolt fájlok
Értékelés
4 / 5 (38 szavazat alapján)