A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Hóvirág

2007. Március 30., 18:35
A hóvirág a tavasz egyik első hírnöke, szemet-lelket vidító jelenség. A hóvirág a védett növényfajok közé került, így a gyűjtése, árusítása csak természetvédelmi és tudományos célból engedélyezett. Viszont az ünnepi asztal dísze lehet ez az aprócska, papírból készült hóvirág.
Hóvirág

Szükséges anyagok:

Zöld papír
Fehér papír

Szükséges eszközök:

Olló
Ragasztó

A mellékelt .pdf fájlban található mintát nyomtassuk és vágjuk ki.

A hóvirág szárát rajzoljuk át zöld papírra, a virág szirmát pedig a fehér papírra. Az átrajzolt formákat vágjuk ki, a két virágszirmot ragasszuk egymáshoz.

A szárát a talpánál meghajtjuk, és a két szára közé ragasztjuk a szirmot. Az így elkészült virágunkat az asztaldíszítésénél használhatjuk (szárai közé tehetünk szalvétát, vagy evőeszközöket).

Hóvirág minta sablon
 
A Hóvirág minta pdf fájlt a képre vagy a linkre kattintva tudod lementeni. Örülünk és köszönjük, ha úgy gondolod, hogy hírét vinnéd, de kérünk, a bejegyzésünket linkeld, ne közvetlenül a PDF fájlt.

Nagyobb vendégsereg érkezésekor akár ültetőkártyaként is elkészíthetjük, ilyenkor a leveleire, szárára írhatjuk rá a neveket. A szárai közé pedig apró meglepetés-ajándékot tehetünk.

Nehézségi fok: könnyű, kisgyerekeknek is ajánlott felnőtt felügyelete mellett.

Csatolt fájlok
Értékelés
4 / 5 (38 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
NyusziNem szokványos ajándéktartó lesz ebből az édes kis nyusziból, elkészítése pedig viszonylag egyszerű.
Húsvéti díszek dekorgumibólA dekorgumi rendkívül könnyen kezelhető alapanyag a kis kezek számára is. Jól vágható, ragasztható, színezhető, könnyű, mégis alaktartó.
Húsvéti kosárkaNálunk mindig nagy gondot jelent, mibe is tegyük a tojásokat, hogy ne guruljanak szét az asztalon. Ez az apró, könnyen elkészíthető kosárka praktikus lehet erre a célra.
Húsvét ünnepeHúsvét a kereszténység egyik legnagyobb szent ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Ezen az oldalon sok hasznos ötletet találsz az ünnepre.