A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Húsvéti díszítés dekupázzsal

2007. Március 29., 13:11
Dekupázs-technikával díszíthetünk Húsvétkor igazi tojást is, de jóval egyszerűbb fára, dekorgimra vagy hungarocellre ragasztani. A képen látható tojásdíszek hungarocellre készültek.
Díszítés dekupázzsal

Szükséges anyagok:

hungarocell tojások
apró mintás húsvéti szalvéta
tempera vagy akrilfesték

Szükséges eszközök:

olló
ecset
dekupázsragasztó

Vágjuk ki a szalvétából a felragasztani kívánt mintát. Húzzuk le a szalvéta legfelső rétegét, csak ezt fogjuk használni. A dekupázsragasztóval kenjük le a hungarocellt akkora területen, mint a minta, majd simítsuk rá.

Ha megszáradt, híg festékkel adjunk keretet a tojásnak –ez el is maradhat.

Hungarocellből kaphatunk még nyuszi-, vagy tyúkanyó-formát is, ezeknek egyszerűen csak ragasszunk szemet, és már készen is vannak.

Értékelés
3 / 5 (49 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Húsvéti ÖtletparádéAz Ötletparádéban megmutatunk pár tojásfestési dekorálási technikát és néhány egyéb ötletet, hogyan lehet külsőségekben is ünnepet varázsolni Húsvétra a lakásban és az asztal körül.
Húsvét ünnepeHúsvét a kereszténység egyik legnagyobb szent ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Ezen az oldalon sok hasznos ötletet találsz az ünnepre.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.