A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Karácsonyfa-díszes üdvözlőkártya

2012. December 11., 00:03
Könnyen és gyorsan elkészíthető üdvözlőkártya.

Hozzávalók:

A5 méretű fehér rajzlap vagy képeslap készítésére alkalmas kartonlap,
színes hajtogatópapír (origamipapír),
pipatisztító (zseníliadrót) darabkák

Szükséges eszközök:

ragasztó,
filctoll,
olló

Az ajándékkísérő kártya alapját félbehajtjuk. A belső felére írhatunk üzenetet, az elejére kerül a dekorációként szolgáló karácsonyfa-dísz minta.

Karácsonyfa-díszes üdvözlőkártya
Karácsonyfa-díszes üdvözlőkártyaA 10x10 cm-es hajtogatópapírt félbehajtjuk, és a képen látható formát vágjuk ki belőle. Szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, bármilyen egyéb formát is vághatunk.
 

A formát felragasztjuk a kártya elejére, majd vágunk más színből egy picike négyzetet, amit a tetejére ragasztunk. A képen ez halvány sárga.

Pipatisztítóból (zseníliadrótból) vágunk 1-2 darabkát díszítésként, de bármilyen más anyagot is használhatunk dekorálására (pl. csillámport, szalagot stb.). A pipatisztítóból vágott darabkát dekupázsragasztó segítségével ragasztjuk a mintánkra. 5-10 másodpercig kell jó alaposan az ujjunkkal rányomni, utána már magától is ottmarad és megszárad. Fontos, hogy az elején jó alaposan rányomjuk.

Miután elkészült a díszünk, egy filctoll segítségével kiegészítjük a képünket, mintha az karácsonyfa-díszként lógna.

Nehézségi fok:
Könnyű. Kisebb gyerekeknek is ajánljuk.

Értékelés
4 / 5 (34 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Adventi naptár 2012December elsejével kezdődően sok családban nyitogatnak adventi naptárt. Idén is virtuális adventi kalendáriummal készültünk nektek, kedves olvasóink.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
Díszek vasalható gyöngybőlGyöngyökkel játszani jó móka és időtöltés. Sok kedves meglepetés készülhet a családnak. Nem elhanyagolható előny, hogy a gyöngyökkel történő játék fejleszti a gyerekek ügyességét, az ujjak finom mozgását, a szem és a kéz koordinációját.