A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu
2012. December 16., 00:01

Hozzávalók:

1 db játéktábla,
1 db dobókocka,
néhány Lego figura,
egy maréknyi Lego kocka,

Kockatorony-építő társasjáték

A játéktáblát nyomtassuk ki 2-4 db A4 méretű lapra, illesszük össze és ragasztóval rögzítsük! Elhagyhatjuk a ragasztást, ha van laminálógépünk, akkor egyszerűen csak lamináljuk le a lapokat, majd celluxszal rögzítsük egymáshoz. Nem szükséges színesben nyomtatni, fekete-fehér verzióban is tökéletes lesz. Ha nem szeretnénk nyomtatni, ragasztani, akkor fotóként elő is hívathatjuk a játéktáblánkat.

Többféleképp is tartósabbá tehetjük a játéktáblánkat. Egyik lehetőség, hogy mindkét oldalán bevonjuk átlátszó öntapadós fóliával. Másik lehetőség, hogy műanyag képkeretbe tesszük a játéktáblát, így használaton kívül akár falra is felakaszthatjuk.

A játékhoz keressünk egy dobókockát, a legos dobozunkból vegyünk egy jó maréknyi építő kockát, és annyi Lego figurát ahányan játszani szeretnénk!

Ha kicsi gyerekkel játszunk, akkor a játékhoz használhatunk Duplo kockákat is, az ő kezükbe az jobban illik. A játéktáblát A4 méretben kinyomtatva is játszható a játék, ebben az esetben érdemes kockákból is kisebbeket választani.

Amikor elkészültünk a játéktáblánkkal, akkor nyomtassuk ki a játékszabályt is, és kezdődhet a játék!

 
Értékelés
4 / 5 (33 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Adventi naptár 2012December elsejével kezdődően sok családban nyitogatnak adventi naptárt. Idén is virtuális adventi kalendáriummal készültünk nektek, kedves olvasóink.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
Díszek vasalható gyöngybőlGyöngyökkel játszani jó móka és időtöltés. Sok kedves meglepetés készülhet a családnak. Nem elhanyagolható előny, hogy a gyöngyökkel történő játék fejleszti a gyerekek ügyességét, az ujjak finom mozgását, a szem és a kéz koordinációját.