Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Kockatorony-építő társasjáték

Hozzávalók:

1 db játéktábla,
1 db dobókocka,
néhány Lego figura,
egy maréknyi Lego kocka,

Kockatorony-építő társasjáték

A játéktáblát nyomtassuk ki 2-4 db A4 méretű lapra, illesszük össze és ragasztóval rögzítsük! Elhagyhatjuk a ragasztást, ha van laminálógépünk, akkor egyszerűen csak lamináljuk le a lapokat, majd celluxszal rögzítsük egymáshoz. Nem szükséges színesben nyomtatni, fekete-fehér verzióban is tökéletes lesz. Ha nem szeretnénk nyomtatni, ragasztani, akkor fotóként elő is hívathatjuk a játéktáblánkat.

Többféleképp is tartósabbá tehetjük a játéktáblánkat. Egyik lehetőség, hogy mindkét oldalán bevonjuk átlátszó öntapadós fóliával. Másik lehetőség, hogy műanyag képkeretbe tesszük a játéktáblát, így használaton kívül akár falra is felakaszthatjuk.

A játékhoz keressünk egy dobókockát, a legos dobozunkból vegyünk egy jó maréknyi építő kockát, és annyi Lego figurát ahányan játszani szeretnénk!

Ha kicsi gyerekkel játszunk, akkor a játékhoz használhatunk Duplo kockákat is, az ő kezükbe az jobban illik. A játéktáblát A4 méretben kinyomtatva is játszható a játék, ebben az esetben érdemes kockákból is kisebbeket választani.

Amikor elkészültünk a játéktáblánkkal, akkor nyomtassuk ki a játékszabályt is, és kezdődhet a játék!

 
2012. December 16., 00:01
Értékelés
4 / 5 (33 szavazat alapján)