A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Kokárda gyöngyből

2008. Március 1., 10:23
Ezt a kokárda-mintát LRJudittól kaptuk az Index.hu fórumán. Apró változtatással mi is elkészítettük.
Kokárda gyöngyből

Hozzávalók:

- 100 + 50 db piros gyöngy
- 80 db fehér gyöngy
- 35 db zöld gyöngy.
- kb. 150 - 200 cm gyöngyfűző drót
- biztosítótű

A minta alapján a zöld gyöngyökkel kezdjük a fűzést.

6 gyöngyből kis kört csinálunk, majd 1 gyöngy jön, és újabb 6 szemből kör - addig folytatjuk, amíg 5 db 6 szemes kis körünk nem lesz. Ekkor kialakítunk belőle egy kört.

Majd az egyik 6 szemes ívnél 3 szemen átfűzzük a drótot úgy, hogy a következő sorra kerüljünk. Itt a minta szerint a fehér gyöngyökkel haladunk körbe. Amikor körbeértünk, akkor a gyöngyökön átvezetve feljutunk a piros gyöngyös sorig.

Itt mi már csak a cirádás részt fűztük meg, a végét lezáró kört már nem, mert a lányaimnak így tetszett jobban.

Ha azt is meg akarjuk fűzni, akkor még 50 db piros gyöngyre lesz szükségünk, ilyenkor nem árt a drótot is kicsit hosszabbra vennünk.

Biztosítótű segítségével erősítjük fel a ruhára.

Csatolt fájlok
Értékelés
5 / 5 (46 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
KokárdaTöbbféleképpen készíthetünk kokárdát, amit majd viselhetünk március 15-én.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
Díszek vasalható gyöngybőlGyöngyökkel játszani jó móka és időtöltés. Sok kedves meglepetés készülhet a családnak. Nem elhanyagolható előny, hogy a gyöngyökkel történő játék fejleszti a gyerekek ügyességét, az ujjak finom mozgását, a szem és a kéz koordinációját.