A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Konyhai kisokos

2012. November 20., 22:04

Gyakran szoktam angol receptekből főzni, de nekem néha gondot okoz a brit és az amerikai mértékegységek átváltása a nálunk szokásos SI mértékegység-rendszerre.

Ha nincs mérlegünk, vagy csak éppen nehézkes elővenni, akkor sok esetben egyszerűbb is a brit rendszer segítségével kimérni a hozzávalókat. Én állandóan ide-oda számolgatok. A brit rendszert nem minden nap használom, így mindig kell egy kis mankó, hogy ne tévesszem el az arányokat.

Az idők során lassan kialakult, nekem milyen dolgokra van szükségem, és ha már magamnak átlátható formába öntöttem, akkor megosztom veletek is.

Tyúkanyók konyhai kisokosa
Címkék
Értékelés
4 / 5 (33 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
ReceptekA receptjeink összefoglaló oldala. Remélem, hogy néhány receptünk elnyeri a tetszésedet, és sikerül finomságokkal meglepned a családodat.
Kefires lángosFinom, otthon könnyen elkészíthető, ízletes házi lángos, a tésztája több napig felhasználható.
Sütőtök máskéntTéli estékre való finom, illatos, meleg nassolni-való.
GofriAhogy a palacsintát, úgy a gofrit is imádják a gyerekek - és mi tagadás, a felnőttek is. Jól variálható, ehetjük édesen vagy sósan, gyümölcsökkel vagy lekvárral, esetleg klasszikus módon tejszínhabbal vagy kakaóporral.