A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Köröz a gólya 1. rész: Segítség! Terhes vagyok!

Sorozatunkban Kata első terhességét kísérjük végig a pozitív terhességi teszttől egészen a szülésig.

Nem, nem, nem, ez nem lehet! 2 csík, te jó ég, most mi lesz? Igaz ugyan, hogy erre várunk a Párommal már bő fél éve, de nem vagyok én még erre igazán felkészülve. Most mit csináljak? Hová forduljak? Kinek mondjam el?

Na, felhívtam Anyut. Szegény, egy szót sem tudott kinyögni. És képtelen volt válaszolni a kérdéseimre, sejtésem szerint telesírt egy százas csomag zsepit. Vajon ennyire örül, vagy csak sajnálja magát, hogy nagymamit csinálok belőle?

Már tudom, ki a megfelelő ember: van nekem egy gyerekkori jóbarátnőm, Zsófi. 3 gyereket nevel, szerintem ezért minden hősi kitüntetést megérdemelne. Írtam is neki egy mélt:

Kedves Zsófi, van egy kis problémám. Pontosabban 2 vastag, kék csíknyi problémám. Bizony, bizony, babánk lesz! De gőzöm sincs róla, mit kéne most tennem! Menjek orvoshoz? Vagy ultrahangra? Vagy hogy működnek a dolgok? Jaj, Zsófi, annyira össze vagyok zavarodva! Jó anya leszek? Egyáltalán, való vagyok én anyának? Kata

Pozitív teszt - gólya

Szinte azonnal jött is a válasz Zsófitól.

Kedves Kata!
Gratulálok a felnőtté válásodhoz. Ezek után már végérvényesen felnőtt nővé lettél, mostantól felelőséggel tartozol magadon kívül egy másik lényért is, és ez a világ legcsodálatosabb dolga! Hogy a gyakorlati dolgokra térjek: először is számold ki, hány hetes terhes vagy. Egy kicsit furcsának tűnhet, de a terhességi heteket az utolsó menzeszed első napjától kell számolni, így a tényleges fogantatáskor, kb. középidőben már 2 hetes terhesnek számíthatsz. Ha tehát már 1 hete késik a vérzésed, akkor 5 hetes terhes vagy. Ha tudni szeretnéd, mikor fogsz szülni, keress a neten egy terhességi kalkulátort, az pillanatok alatt kiszámítja Neked. Nem tudom, van-e nőgyógyászod, ha eddig nem volt, itt az ideje, hogy válassz egyet! Menj el hozzá a terhességed 7-8. hete körül, ő majd először manuálisan vizsgál meg, aztán csinál egy ultrahangot is. Ne lepődj meg, de ez nagy valószínűséggel hüvelyi ultrahang lesz, ebben a korban így látszik jobban a baba. Itt a petezsákon kívül már látni lehet egy kis borsószemet is, a Te kisbabádat. Sőt, már a szívhangját is meg lehet hallgatni (ezért is ajánlom, hogy ne menj korábban, mert akkor még nem sok minden látszik és szívhangot sem tudnak nézni). A dokidtól kapott lelettel kell majd aztán a területileg illetékes védőnői szakszolgálathoz elmenned, ott fogják kiállítani a terhesgondozási kiskönyvedet. Nagyon jó anya leszel, ne pánikolj! Ölellek, Zsófi.

Én már ettől is elbőgtem magam, hogy ezt olvastam. Ó, ezek a terhességi hormonok… és még 2 hetem van a 7. hétig, addig ki kell valahogy bírnom, hogy ne kürtöljem világgá.

Drukkoljatok nekem!

2007. Október 2., 13:52
Értékelés
5 / 5 (43 szavazat alapján)