A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Köröz a gólya 10. rész: Rózsaszín álmok

2008. Február 5., 20:09
Annyival másabb érzés most, hogy tudjuk a nemét. Nem tudom elmagyarázni, de mintha jobban ismernénk Őt. Egész nap tiszta eufória volt, mintha csak most tudtam volna meg: babánk lesz.

A 4D-s rendelő pont olyan volt, amilyet az ember lánya elképzel és elvár. A doki aranyos, jópofa és alapos. Nagyon-nagyon megnézte minden porcikáját a kicsi babánknak, lemért minden mérhetőt. Megnyugodtam. Bébike tökéletes egészségnek örvend, és 150%-ra kislány. Természetesen az a fontos, hogy egészséges, a neme csak másodlagos, de most akkor is nagyon boldog vagyok. Igaz, ugyanilyen boldog lennék egy kisfiúval is :)

Poronty szépen befelé fordult, maga elé húzta a kis kezeit, néha még a lábait is. Aludt édesdeden, és amikor a doki piszkálni kezdett, boxolt egyet-kettőt - aztán tovább aludt. Faros, így érthető a nagy hólyagfocizás. És édes kis golyófeje van :)

És most már neve is van, már nem Poronty munkanévvel fut, hanem Boglárka. Bogi, kis göndör, vadóc, nagy szemű Bogi, ahogy azt én elképzelem.

Nem tudtam megállni, muszáj volt vennem néhány rózsaszín bodyt és egy nagyon aranyos szoknyácskát. Remélem, nem veszi Bogi rossznéven, de egy bababizományiból származnak az első ruhácskái. Jól ki van ez találva: a babáknak még idejük sincs tönkretenni a pici ruhákat, olyan gyorsan kinövik. Anyuka beadja a bizományiba, kap érte némi pénzt, és veheti a következő méretet.

Köröz a gólya 10. - lány

Babakocsit és más, nagyobb holmikat még nem veszek, nem csak babonából nem, de amíg nincs kész a gyerekszoba, a tárolás is gondot okoz.

Megjött a vérvételem eredménye. Cukor 6,5, ez többek szerint jó, szerintem kicsit necces, de azért még nem parázok. A vasam viszont pótlásra szorul.

Meg kell mondjam, nagyon bolondokat tudok álmodni. Tudom, hogy nem vagyok egyedül ezzel a "várandós tünettel", és talán érdemes lenne feljegyezni őket, hadd kacarásszon rajta majd Poro… elnézést, Bogi :) is, ha nagyobb lesz. Álmomban sokszor szülök, és gyakran ikreket. Hm, talán a tudatalattim játszik velem?

Kicsi Boglárka a 22. héten így néz ki: erre a hétre elérheti a 420-500 grammot. Ahogy folyamatosan készül a méhen kívüli életre, érzékszervei egyre érettebbé válnak: az agy és az idegvégződések elég fejlettek ahhoz, hogy a magzat érzékelje a tapintást. Ha éneket, zenét, hangot hall, reagál rá - minél többször lépnek vele kapcsolatba a szülők, annál valószínűbb, hogy a terhesség alatt hallott hangok a születése után is megnyugtatóan hatnak rá. A 22. hétre kialakulnak a szemhéjak és a szemöldök. A nemi szervek fejlődése is folytatódik (a fiúknál a herék megkezdik a leszállást a hasüregből a herezacskó felé), a lányoknál már kialakultak a petefészkek, a méh és a hüvely. Gyermekünk jelenleg kb. 29 cm. Rendszeresen kortyol a magzatvízből - ezzel gyakorolja a nyelést és fejlődik az emésztőrendszere.

Értékelés
3 / 5 (46 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Köröz a gólya 9. rész: A névválasztásNem kell ahhoz várandósnak lenni, hogy az ember nevet keressen utódainak. Kérdezzük csak meg bármelyik kislányt az oviban: valószínűleg habozás nélkül sorolja, milyen neveket ad majd a saját gyerekeinek.
Köröz a gólya 11. rész:  A Nagy Babakocsi-tesztMég nem akarom ugyan megvenni a babakocsit, de nagyon meg szándékozom nézni, mire adom ki a pénzemet.
Fogamzásgátlás hormonmentesen: Lea(X)Azt mondják, egy nő két dologért tesz meg mindent: hogy legyen gyereke, vagy éppen ne. Bármelyik élethelyzetben is vagy, biztosan van olyan szakasza az életednek, amikor el kell gondolkodnod arról, hogyan védekezz.
Női naptárEgy nő életében fontos, hogy mindig tisztában legyen az utolsó menstruációjának időpontjával, ezért készítettünk egy nyomtatható kis naptárat.