Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Köröz a gólya 10. rész: Rózsaszín álmok

Annyival másabb érzés most, hogy tudjuk a nemét. Nem tudom elmagyarázni, de mintha jobban ismernénk Őt. Egész nap tiszta eufória volt, mintha csak most tudtam volna meg: babánk lesz.

A 4D-s rendelő pont olyan volt, amilyet az ember lánya elképzel és elvár. A doki aranyos, jópofa és alapos. Nagyon-nagyon megnézte minden porcikáját a kicsi babánknak, lemért minden mérhetőt. Megnyugodtam. Bébike tökéletes egészségnek örvend, és 150%-ra kislány. Természetesen az a fontos, hogy egészséges, a neme csak másodlagos, de most akkor is nagyon boldog vagyok. Igaz, ugyanilyen boldog lennék egy kisfiúval is :)

Poronty szépen befelé fordult, maga elé húzta a kis kezeit, néha még a lábait is. Aludt édesdeden, és amikor a doki piszkálni kezdett, boxolt egyet-kettőt - aztán tovább aludt. Faros, így érthető a nagy hólyagfocizás. És édes kis golyófeje van :)

És most már neve is van, már nem Poronty munkanévvel fut, hanem Boglárka. Bogi, kis göndör, vadóc, nagy szemű Bogi, ahogy azt én elképzelem.

Nem tudtam megállni, muszáj volt vennem néhány rózsaszín bodyt és egy nagyon aranyos szoknyácskát. Remélem, nem veszi Bogi rossznéven, de egy bababizományiból származnak az első ruhácskái. Jól ki van ez találva: a babáknak még idejük sincs tönkretenni a pici ruhákat, olyan gyorsan kinövik. Anyuka beadja a bizományiba, kap érte némi pénzt, és veheti a következő méretet.

Köröz a gólya 10. - lány

Babakocsit és más, nagyobb holmikat még nem veszek, nem csak babonából nem, de amíg nincs kész a gyerekszoba, a tárolás is gondot okoz.

Megjött a vérvételem eredménye. Cukor 6,5, ez többek szerint jó, szerintem kicsit necces, de azért még nem parázok. A vasam viszont pótlásra szorul.

Meg kell mondjam, nagyon bolondokat tudok álmodni. Tudom, hogy nem vagyok egyedül ezzel a "várandós tünettel", és talán érdemes lenne feljegyezni őket, hadd kacarásszon rajta majd Poro… elnézést, Bogi :) is, ha nagyobb lesz. Álmomban sokszor szülök, és gyakran ikreket. Hm, talán a tudatalattim játszik velem?

Kicsi Boglárka a 22. héten így néz ki: erre a hétre elérheti a 420-500 grammot. Ahogy folyamatosan készül a méhen kívüli életre, érzékszervei egyre érettebbé válnak: az agy és az idegvégződések elég fejlettek ahhoz, hogy a magzat érzékelje a tapintást. Ha éneket, zenét, hangot hall, reagál rá - minél többször lépnek vele kapcsolatba a szülők, annál valószínűbb, hogy a terhesség alatt hallott hangok a születése után is megnyugtatóan hatnak rá. A 22. hétre kialakulnak a szemhéjak és a szemöldök. A nemi szervek fejlődése is folytatódik (a fiúknál a herék megkezdik a leszállást a hasüregből a herezacskó felé), a lányoknál már kialakultak a petefészkek, a méh és a hüvely. Gyermekünk jelenleg kb. 29 cm. Rendszeresen kortyol a magzatvízből - ezzel gyakorolja a nyelést és fejlődik az emésztőrendszere.

2008. Február 5., 20:09
Értékelés
3 / 5 (46 szavazat alapján)