Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Köröz a gólya 11. rész: A Nagy Babakocsi-teszt

Még nem akarom ugyan megvenni a babakocsit, de nagyon meg szándékozom nézni, mire adom ki a pénzemet.

Ami nekem fontos:

  • legyen átfordítható a tolókar
  • legyen állítható a tolókar magassága, hogy Apa is kényelmesen tolhassa
  • legyen nagy kereke, mert errefelé elég rosszak az utak
  • szintén az utak miatt legyen jó a rugózása
  • tágas és kényelmes legyen belül, overálban is kényelmesen elférjen benne Bogi
  • télen a lehető legjobban be lehessen bugyolálni a babát, ne fújjon be a szél sehol

Ezek a legfontosabb szempontjaim, de persze nézzen is ki jól, valamint ne legyen rajta minden műanyag.

Szóval nem könnyű. Sajnos mint minden, ami a babáknak kell, néhol a babakocsi is meghökkentően drága. Alaposan körül kell nézni, mielőtt megvesszük a Tökéletest. Azt hiszem, ennek vásárlásába mindenképpen érdemes bevonni az Apukákat is, mert észrevesznek olyan műszaki jellemzőket is, amire a mi szemünk nem áll rá, és könnyen elsiklunk felette.

Gondoltam rá, hogy használtat vegyek, de aztán arra jutottam, hogy úgyis szeretnénk majd kistestvért idővel, akkor már jobb, ha egy jó minőségű, új kocsival kezdünk, amire vigyázunk és majd megörökölheti a kistesó (anyám! már a kistesón töröm a fejem, amikor még Bogi is a pocakban lakik csak :P )

Szerencsére nem kell sok-sok boltba elvándorolni, ha meg akarjuk nézni a kínálatot, a neten is rengeteg e-bolt van. Ahogy elnézem, futáros kiszállítással is sok helyről lehet kérni a kiszemelt példányt.

Kiindulhatunk pl. innen: Gólya-hír

Köröz a gólya 11. - babakocsi

Zsófi barátném javaslatára vettem egy szoptatós párnát. Zsófi azt mondta, hogy nem feltétlenül a szoptatás során fogom kihasználni, mert nem mindenkinek kényelmes bölcsőtartásban szoptatni (bár tudnám, milyen az!), de a terhes nőknek nagy szolgálatot tesz fekvéskor. És persze igaza lett. A párnát hosszában végigfektetem az ágyon, az egyik végét a fejem alá, a másikat pedig a térdem közé gyömöszölöm, és a közbeeső részére rápakolom a pocakomat. Igazán kényelmes!

Bogi vicces lány már most: sokat csuklik és rock’n’rollozik odabent, és nem csak engem szórakoztat ezzel, hanem az apját is. Aztán ha olyanja van, engedelmesen törleszkedik a simogató tenyerünk alá, akár egy doromboló kismacska. Bár. Amikor ez a cca. 35-40 cm-es emberpalánta keresztirányban végez nyújtógyakorlatokat odabenn, olyankor nem természetes a mosolyom. Tegnap este meg volt őrülve, majd' kirúgta a babaház oldalát. Bezzeg ma reggel, alig akart felébredni. Biztos buli volt odabent és most másnapos.

Ami megnyugtató így, a 27. héten: A magzat a második trimeszter végén már körülbelül 1 kilogrammot nyom, és ha most születne meg, 85%-os esélye lenne a túlélésre. A tüdők, a máj és az immunrendszer már működőképesnek számít, de még szüksége van a fennmaradó három hónapra ahhoz, hogy elérje érettségének maximális fokát. Külseje nagyon hasonlít ahhoz, amilyen újszülött állapotában lesz, bár még sokkal kisebb és vékonyabb, és a bőr alatti zsírszövet hiánya miatt eléggé ráncos.

2008. Március 11., 20:09
Értékelés
4 / 5 (45 szavazat alapján)