A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Köröz a gólya 8. rész: A babonás kismama

2008. Január 11., 18:24
Én ugyan nem vagyok babonás (bár a fekete macskáktól és a 13-as számtól azért tartok :P ), elképedve olvasom, némelyek miket képesek elhinni. Pl.:

"Ha terhesen kihúzzák valamelyik fogadat, a babának ott már nem fog kinőni,"

"Ne nyújtózkodjon az anya, mert attól a gyerek nyakára tekeredik a köldökzsinór"

"Engem barátnőm és még egy anyuka leszúrt,hogy terhesen mézet ettem, mert állítólag allergiát okoz és nem is Rád veszélyes, hanem a babára."

"Én úgy tudom, hogy a lány babánál émelyeg jobban az anyuka, mert a baba női hormonjai is hozzáadódnak az anyukáéhoz."

"Éjjel én 4-nél többet vagyok kint pisilni. Védőnéni azt mondta, ez a kismama szoktatása az időpontok betartására, az éjjeli felkelések = a baba szopiztatása, és tényleg megfigyeltem, 3 óránként megyek ki."

Vannak olyanok is, amin nem bírok röhögni, veszélyesnek tartom, ha egy doki ilyet képes mondani:

"A dokim szerint, aki örömmel várja a babát, az nem tapasztal hányingert vagy émelygést. A hányinger egy tudatalatti tiltakozás, félelem, bizonytalanság miatt alakul ki. Jó, ez egy kicsit sarkos így, de lehet, hogy van benne valami."

Mintha nem is a XXI. században élnénk. Kedvem lenne némelyeket jól felrázni.

Más. Az egyik tagságos topikban van egy csajszi, aki már a 15. héten megvette a babakocsit, mert a börzén jóóól le volt árazva. Mellesleg relatív, mert ha a 110.000 Ft-os hiper-szupert leárazzák 40.000 Ft-tal, az még mindig 70.000 pénz, ami úgy kb. duplája annak, amit én hajlandó vagyok rászánni egy babakocsira. Mellesleg nincs még egy kicsit túl korán? Nem is azért, hogy bármi történhetik, hanem pl. tárolni kell még hosszú hónapokon át. No meg mi van, ha meglát egy még hiper-szuperebbet, még olcsóbban? Fej a falba, mi?

Kicsit antiszociális vagyok néha, beismerem. És saját magamat is nagyon idegesítenek a hangulatváltozásaim. Múltkor pl. azon bőgtem el magam, hogy amíg a boltban voltam, a Férjem csinált magának rántottát, nekem meg nem. Pedig csak nem tudta, hogy kívánom-e, feleslegesen nem akart sütni. Én meg a fejéhez vágtam, hogy már biztosan nem szeret.

Viszont van 3 nagyon jó hír:

Köröz a gólya 8. rész: A babonás kismama

1, Megjött végre az afp-s papírom.
afp: 0,6 mom
hcg: 0,6 mom
down-kockázat: 1:1800 –szóval jónak tűnik.

2. Mozog, mocorog, rúg-kapál, focizik odabent az én szentem! Egyre jobban, egyre többet! Még kívülről nem látni/érezni, de belülről annál inkább.

3. Voltunk megint UH-on, a 18. héten ez kötelező. Bébike rendben van, de állandóan csak a nagy buci fejét fordította felénk, úgyhogy a nemét nem láttuk. Egy kicsit csalódott vagyok, de megbeszéltük a Férjemmel, hogy rövidesen bejelentkezünk 4D-s ultrahangra, ez megnyugtatott.

Poronty 18 hetesen már 20 centi körül jár. Bár még nagyon soványka, már nőni kezd rajta némi zsírréteg. Már kifejezetten emberi külleme van.

Értékelés
4 / 5 (44 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Köröz a gólya 7. rész: Az AFP és énA terhes nőknek különböző titokzatos szavakat és rövidítéseket kell megismerniük, hogy aztán a beavatottak magabiztosságával dobálódzhassanak velük.
Köröz a gólya 9. rész: A névválasztásNem kell ahhoz várandósnak lenni, hogy az ember nevet keressen utódainak. Kérdezzük csak meg bármelyik kislányt az oviban: valószínűleg habozás nélkül sorolja, milyen neveket ad majd a saját gyerekeinek.
Fogamzásgátlás hormonmentesen: Lea(X)Azt mondják, egy nő két dologért tesz meg mindent: hogy legyen gyereke, vagy éppen ne. Bármelyik élethelyzetben is vagy, biztosan van olyan szakasza az életednek, amikor el kell gondolkodnod arról, hogyan védekezz.
Női naptárEgy nő életében fontos, hogy mindig tisztában legyen az utolsó menstruációjának időpontjával, ezért készítettünk egy nyomtatható kis naptárat.