A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Krepp-papír virág

2007. Május 2., 09:34
Krepp-papír virág

Szükséges anyagok:

1 db 15 cm-es hurkapálcika
kb. 50 cm hosszú, 0,5 cm széles zöld krepp-papír a szárnak
kb. 50 cm hosszú, 4,5-5 cm széles színes krepp-papír a virágnak

Szükséges eszközök:

- olló
- ragasztó

A hurkapálcika felső részét kb.1 cm hosszan beragasztózunk, és a színes krepp-papírt kicsit ráncolva elkezdjük körben ráragasztani.

A papír alsó részét ahogy tekerjük, időnként egy kisebb szakaszon beragasztózzuk. Figyeljünk rá, hogy folyamatosan picit ráncolva tekerjük a virág fejét.

Amikor ezzel készen vagyunk, akkor a hurkapálca többi részét zöld papírral vonjuk be. A virág fejének az alsó részét körben beragasztózzuk, és ott kezdjük el a zöld papírt rá tekerni. Fontos, hogy ezt szorosan tekerjük, és rézsútosan haladjunk lefelé. Ha a szár végéhez értünk, ott egy kis darabon oda kell ragasztani a papírt.

Nehézségi fok:
közepesen nehéz, kisebb gyerekeknek is ajánlott felnőtt felügyelete mellett.

Értékelés
3 / 5 (35 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
Díszek vasalható gyöngybőlGyöngyökkel játszani jó móka és időtöltés. Sok kedves meglepetés készülhet a családnak. Nem elhanyagolható előny, hogy a gyöngyökkel történő játék fejleszti a gyerekek ügyességét, az ujjak finom mozgását, a szem és a kéz koordinációját.
Mobil szellemekkel, denevérrel, halloweeni tökkelHalloweeni hangulatot varázsolhatunk ezzel az egyszerű mobillal. Keressünk neki olyan helyet, ahol jár a levegő, így repkedni fognak a szellemeink, denevérjeink, halloweeni tökjeink.