Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Légy számító!

2009. Október 30., 20:05
Melyik az egyik leggyakoribb mondat, ami elhangzik egy gyakorló anya-feleség-háziasszony szájából?
 

"Nincs időm rá." "Semmire sem jut elég időm."

Felejtsük el ezt a mondatot. Nagy közhely, éppen ezért nagyon igaz, hogy arra jut időnk, amire szánunk. Ebbe belefér munka, gyerekgondozás, háztartás, férj :) , tanulás, hobbi -egyszóval minden, amit csak szeretnénk.

Hihetetlen, igaz? Pedig nagyon-nagyon egyszerű módja van annak, hogy mindent el tudjunk végezni, meg tudjunk valósítani: tudnunk kell bánni az idővel. Meg kell zaboláznunk. Ki kell számítanunk.

Keress egy naptárt, ami napi beosztású, és lehetőleg jó sok hely van benne. Még jobb, ha a naptár heti és havi összefoglalókat is tartalmaz. Aztán jól jön még egy nagy falinaptár is, és egy toll, ami hozzá van kötözve, és garantáltan nem tűnik el valamelyik gyerek holmijainak a mélyén épp akkor, amikor valamit sürgősen be kéne jegyeznünk.

Korábban azt gondoltam, hogy mindent fejben tudok tartani. Legalábbis minden fontosat. De annyi felé kell figyelni, hogy sajnos ez már nem megy. Ezért mindent beírok egy falinaptárra, bár feleslegesnek tűnhet, hogy miért van ott minden hétfői és csütörtöki napnál, hogy SZÓDA, minden keddnél KUKA, de hidd el, reggelenként nem mindig tudja az ember, merre hány méter :)

Ha a gyerekeknek bármi extra van, rögtön beírom. Szülői értekezlet, ünnepély, elmaradó szakkör -nem felejtem így el. Nekem fodrász, a férjemnek bizottsági gyűlés -észben sem kell tartani az időpontot.

A naptár mellett természetesen ott van a falon a gyerekek órarendje is, így nem csak azt tudom bármikor, hogy melyik gyereknek hány órája van, de számon tarthatom, kinek kell tornacuccot, úszófelszerelést vinni.

Gyere beszélgessünk a blogon róla.

Várunk a fórumon is.

2009. Október 30., 20:05
Értékelés
3 / 5 (34 szavazat alapján)