A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Légy számító!

2009. Október 30., 20:05
Melyik az egyik leggyakoribb mondat, ami elhangzik egy gyakorló anya-feleség-háziasszony szájából?
 

"Nincs időm rá." "Semmire sem jut elég időm."

Felejtsük el ezt a mondatot. Nagy közhely, éppen ezért nagyon igaz, hogy arra jut időnk, amire szánunk. Ebbe belefér munka, gyerekgondozás, háztartás, férj :) , tanulás, hobbi -egyszóval minden, amit csak szeretnénk.

Hihetetlen, igaz? Pedig nagyon-nagyon egyszerű módja van annak, hogy mindent el tudjunk végezni, meg tudjunk valósítani: tudnunk kell bánni az idővel. Meg kell zaboláznunk. Ki kell számítanunk.

Keress egy naptárt, ami napi beosztású, és lehetőleg jó sok hely van benne. Még jobb, ha a naptár heti és havi összefoglalókat is tartalmaz. Aztán jól jön még egy nagy falinaptár is, és egy toll, ami hozzá van kötözve, és garantáltan nem tűnik el valamelyik gyerek holmijainak a mélyén épp akkor, amikor valamit sürgősen be kéne jegyeznünk.

Korábban azt gondoltam, hogy mindent fejben tudok tartani. Legalábbis minden fontosat. De annyi felé kell figyelni, hogy sajnos ez már nem megy. Ezért mindent beírok egy falinaptárra, bár feleslegesnek tűnhet, hogy miért van ott minden hétfői és csütörtöki napnál, hogy SZÓDA, minden keddnél KUKA, de hidd el, reggelenként nem mindig tudja az ember, merre hány méter :)

Ha a gyerekeknek bármi extra van, rögtön beírom. Szülői értekezlet, ünnepély, elmaradó szakkör -nem felejtem így el. Nekem fodrász, a férjemnek bizottsági gyűlés -észben sem kell tartani az időpontot.

A naptár mellett természetesen ott van a falon a gyerekek órarendje is, így nem csak azt tudom bármikor, hogy melyik gyereknek hány órája van, de számon tarthatom, kinek kell tornacuccot, úszófelszerelést vinni.

Gyere beszélgessünk a blogon róla.

Várunk a fórumon is.

Értékelés
3 / 5 (34 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Képeink a világhálónAz Internet egy nagyon jó eszköz arra, hogy távol élő ismerőseinkkel tartsuk a kapcsolatot, hasznos információkat szerezzünk be, szórakozzunk, de rengeteg veszélyt is rejt magában. Olyanokat is, melyekre nem is gondolunk első körben.
Tavaszi fáradtságMire beköszönt a tavasz, sokan érezzük úgy, hogy tartalékelemeink kimerültek, egyre nagyobb nyűg reggel felkelni, napközben pedig nehezünkre esik a rutintevékenységek végzése. Igen, kitört rajtunk a tavaszi fáradtság.
Feng shui a hétköznapokbanLehet, hogy 10-15 évvel ezelőtt még azzal kellett volna kezdeni egy feng shuiról írt cikket, hogy megmagyarázzuk, mit is takar az elnevezés. Mára azonban szinte mindenki hallott már a térrendezés ősi művészetéről.
EnergiavámpírokBizonyára mindenkinek vannak olyan rokonai, ismerősei, akivel 5 percnyi beszélgetés elég ahhoz, hogy úgy érezzük, legszívesebben sikítozva világgá szaladnánk. Aki folyton panaszkodik, ugyanakkor kéretlen tanácsokkal lát el, kritizál és kárörvend. Ők az energiavámpírok.