A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Leveles mobil

Igazi őszi hangulatot varázsolhatunk ezzel a mobillal, ha olyan helyre tesszük, ahol jár a levegő, akkor nagyon szépen forog.
Leveles mobil

Szükséges anyagok:

színes vagy fehér papír a leveleknek,
karton vagy műszaki rajzlap a spirálnak,
esetleg 2 db pici gomb,
és cérna.

Szükséges eszközök:

olló,
tű,
vízfesték.

Elkészítés menete:

Kinyomtatjuk a mintát, és körbe vágjuk a leveleket. Ha van színes papírunk, akkor átrajzoljuk a leveleket arra, esetleg már eleve nyomtathatjuk arra is a mintát, ha a nyomtatónkba be lehet tenni a színes papírt.

Ha nincs színes papírunk, akkor a nyomtató papírt kifesthetjük festékkel, kevés víz használatával. A festéktől kicsit megkeményedik a lap, jó tartása lesz és jó időtöltés a festegetés. A minta példány is így készült. Fontos, hogy mindkét oldalát kifessük, de nem feltétlen kell egyformára.

Egy keményebb A4 papírra rá rajzolunk egy kört körző vagy egy tányér segítségével. A kört kivágjuk és spirál alakban bevágjuk a közepéig. Vágunk egy hosszabb cérnát amit a kör közepébe fűzünk, és mindkét oldalra tettem egy-egy gombot, hogy nehogy elszakadjon a papír. A spirált felakasztjuk valahova, például lámpára, függönykarnisra.

A leveleket egyenletesen elosztva kötözzük a spirálra. Figyeljünk oda, hogy a levelek tudjanak mozogni ne érjenek a spirálhoz.

Nehézségi fok: közepesen nehéz, nagyobb gyerekeknek ajánlott.

 
2009. Október 7., 12:10
Csatolt fájlok
Címkék
Értékelés
4 / 5 (33 szavazat alapján)