A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Makramé baba

2011. November 14., 19:35
Kedves ajándék lehet nagymamáknak, anyukának, óvó néniknek, lánytestvéreknek, ovis-sulis barátnőnek ez a gyorsan elkészíthető baba.

Szükséges anyagok:

- 1 db kb. 1,5 cm átmérőjű fagolyó
- 1 db kb. 90 cm hosszú vastag fonal, testének, kezének
- 1 db kb. 55 cm hosszú vastag fonal, akasztóhoz, lábához.

Ha nincs vastag fonalunk, akkor ahogy a videón is látszik, dolgozhatunk vékony fonal több szálával is. A videón 6 szál fonallal készült a sötét baba, a világos 2 szállal.

A fonalakat félbehajtjuk, a rövidebbet áthúzzuk a fagolyón. Használhatunk egy vékony drótot segítségnek. A golyó felett megcsomózzuk, ha akarunk, tehetünk rá kulcskarikát vagy karabinert. A hosszabbik fonallal egyenes makramécsomókat kötünk a test köré, 10-15 darabot. Ha kész a baba, akkor kötünk 1-1 csomót a kezekre és lábakra, a felesleges fonalat pedig levágjuk.

 
Címkék
Értékelés
3 / 5 (41 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Makramé alapjai 2. rész - Egyenes mintaA makramé-munkáink során sokféle csomózást alkalmazhatunk, most az egyenes mintát létrehozó csomókat tanulhatjuk meg.
Makramé 21 cm-es karkötőKedves ajándék lehet nagymamáknak, anyukáknak, lánytestvéreknek, kedvenc barátnőnek ez az egyszerűen elkészíthető karkötő.
Makramé virágtartó mini cseréphezKedves ajándék lehet nagymamáknak, anyukáknak lánytestvéreknek, kedvenc barátnőnek ez az egyszerűen elkészíthető virágtartó, vehetünk hozzá egy apró cserepes virágot is.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.