A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Mazsolás kalács

A húsvéti asztal elengedhetetlen étele a kalács. Lehet fonott, kakaós, citromos -lényeg, hogy kalács legyen. Mi egy mazsolás kalács receptjével kedveskedünk olvasóinknak.

Hozzávalók:

1 kg lisztből,
kb. 7 dl langyos tejjel,
4 dkg élesztővel,
4 tojással,
10 dkg porcukorral,
10 dkg vajjal,
csipet sóval.

A hozzávalókból tésztát dagasztunk. Áztassunk be egy marék mazsolát annyi rumba vagy rumaromás vízbe, ami ellepi. Csöpögtessük le, majd adjuk a kalácstésztához, dolgozzuk bele.

A tésztát tegyük meleg helyre addig, míg megkel (kb. 1 óra). A megkelt tésztát borítsuk lisztezett gyúródeszkára. Formázzunk belőle 2 kis cipót, ezeket vegyük 3 felé, a darabokat sodorjuk rúddá, majd fonjuk össze. Így 2 nagyobb kalácsot kapunk.

Kikent tepsire helyezve kenjük meg egy elhabart egész tojással, kelesszük meg még egyszer (kb. fél óra), majd forró sütőben süssük pirosra (200 °C-on 25-30 perc).

2007. Március 29., 12:53
Címkék
Értékelés
3 / 5 (43 szavazat alapján)