Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Mikuláslevél

A mi Télapós sztorink arról szól, hogy a Télapó csomagját a postás hozza. Az összeállított és Télapó levelével megtoldott csomagot, elvittük a postára és feladtuk. A meglepetés nagy volt és még a 9 éves is el volt varázsolva. Főleg az első alkalommal. Eddig kétszer érkezett így a csomag, természetesen más tartalommal és levéllel.

Kedves ..........!

Mint ti is tudjátok az idén még felétek nem esett a hó. Így nehéz lenne, és igen sokáig tartana a rénszarvasoknak a szánomat a házatokig elhúzni. Az ajándékok szétosztása után pedig, máris indulhatnék a szánszervizbe, mert valószínűleg tönkre menne a szánom futóműve. Ennek pedig nem nagyon örülnék, hiszen az ajándékok szétosztása után mindig erőt vesz rajtam a téli fáradság. Az aranytalléros puttony pedig nagyon ki szokott ürülni, és a szervizben biztosan jól megkérik a szán futómű javításának árát.

Emlékszem rá, hogy az elmúlt évben is nagy örömet és meglepetést okozott nektek a postás érkezése. Ezért a Krampuszokkal együtt közösen úgy döntöttünk, hogy az idén is megkérjük a kedves postást, legyen segítségünkre. Mivel Ő szívesen vállalta, neki adtuk oda az ajándékotokat, hogy vigye el nektek. Ő ugyan nem szánnal jár, de a levelek, meg újságok széthordása miatt hasonló a foglalkozásunk. Most még jól is jön, hogy nem szánnal jár, hiszen ugye nincs hó. De majd karácsonyra megpróbálok küldeni egy kicsit.

Addig is vigyázzatok magatokra, legyetek nagyon jók, hisz tudjátok a Jézuskával jó barátságba vagyok. A hírszerzőnk is ugyanaz. A csomag bontogatásához és fogyasztásához sok örömet kíván a budapesti

Mikulás és a Krampuszok

2006. December 2., 21:36
Értékelés
4 / 5 (31 szavazat alapján)