Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Női naptár

Egy nőnek egészen serdülőkorától a változókor beálltáig hónapról hónapra fontos dátum a menstruáció időpontja. Időnként azért figyeljük árgus szemmel, mert babát szeretnék, máskor azért, mert el szeretnénk kerülni a gyermekáldást. Van, amikor a nyaralást, vagy egy fontos esemény időpontját szeretnénk úgy kitűzni, hogy ne pont a menstruációnk idejére essen. Ha nőgyógyászhoz megyünk, az első kérdés, hogy mikor volt az utolsó vérzésünk. Örülhetünk, de aggódhatunk is, ha egy-két napot vagy akár hetet késik. Ezért érdemes valamilyen formában rendszeresen rögzítenünk, mikor jött meg a menstruációnk, hány napig tartott, és milyen intenzitással. Így könnyebben észrevehetjük, ha valami megváltozik.

A pontos nyilvántartást megkönnyítendő készítettünk egy nyomatható naptárat, amelyet összehajtva akár az irataink közt is tarthatunk. Hónapról hónapra jelöljük be rajta a nehéz napokat. Kitalálhatunk különböző jelöléseket is az intenzitás jelölésére. Így az éves nőgyógyászati, vagy terhességi vizsgálatok alkalmával is biztosan fogjuk tudni, hogy mennyire rendszeres a menstruációnk, hány naposak szoktak lenni a ciklusaink.

Női naptár

A naptárat innen töltheted le, és nyomtathatod ki. Egyiket rakd el magadnak, a másikat add anyukádnak, barátnődnek vagy lányodnak, hogy ő is vezetni tudja ezeket a fontos adatokat.

2013. Február 6., 11:38
Csatolt fájlok
Értékelés
4 / 5 (48 szavazat alapján)