A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Óvodába készülök

Nagy lépés a család életében, ha az elsőszülött óvodába kerül. Bár többedik gyereknél már nem okoz akkora fejtörést, hogy mi is kellhet az oviba, többgyerekeseknek is jól jöhet segítségképpen az alábbi lista.

Az óvodába általában csak a napi élethez szükséges dolgokat kell magunkkal vinni.

Nézzünk egy általános listát, mi mindenre lehet szükség az oviban:
óvodai zsák
törölköző,
fogmosópohár, fogkrém, fogkefe
ágynemű /párna, párnahuzat, lepedő, takaró, takaróhuzat/
benti cipő /szellős, nyitott/
benti ruha /2 póló, 2 nadrág vagy szoknya, 1 bugyi, 1 zokni/
udvari cipő/évszaknak megfelelő/
udvari ruha /évszaknak megfelelő/
WC-papír, papír zsebkendő, szalvéta, szappan /havonta/

Persze óvodája válogatja, hol mi lehet szükséges még pluszban, de a legtöbb helyen ezekkel kell készülni. Érdemes rákérdezni az óvó néniktől vagy más anyukáktól, akinek a gyereke ugyanoda jár. Sok helyen kell bevinni még papírt, színes ceruzákat, festéket, gyurmát -nálunk év elején pénzt szedtek be rá az óvó nénik és abból egységesen vették meg a szükséges készletet.

 
Minden ruhaneműre és saját tárgyra érdemes belerajzolni a gyerek jelét. Ma már lehet kapni kézimunka- vagy hobbiboltokban előre varrt óvodai jeleket. Száröltéssel vagy láncszemes öltéssel könnyen és gyorsan mi magunk is ki tudjuk varrni a mintákat. Praktikus és időtálló megoldás, ha textilfilcet veszünk, és azzal rajzoljuk a textilre a jelet -bár ez később nem eltávolítható. Ahová nem fog jól a textilfilc -pl. törölköző-, arra a helyre használhatunk hőre puffadó festéket is. Ezt időnként át kell rajzolni, mert hosszú távon nem tartós, de mindenesetre nagyon mutatós. Ha már kicsit nagyobb a gyerek, akkor már nem feltétlenül muszáj mindent megjelölni, hisz ő is, és az óvodai dolgozók is fel fogják ismerni, melyik tárgy kié.
Száröltés: Száröltés
Láncöltés: Láncöltés-1
Láncöltés sor: Láncöltés-2
 
2008. Augusztus 22., 10:01
Címkék
Értékelés
4 / 5 (35 szavazat alapján)