A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Papír jácint

Szükséges anyagok:

1 db fél hurkapálcika
1 db 1-2 cm széles zöld krepp papírcsík a szárnak
1 db színes hajtogatólap /12x16 cm/

Szükséges eszközök:

olló,
ragasztó stift

A hajtogatólapot vágjuk 3 egyenlő részre, majd az egyik hosszabbik él mentén, sűrűn (2-3 mm) vagdossuk be az ollóval. Ne vágjuk végig, kb. 1 cm hosszban hagyjuk egyben, hogy ennél fogva fel tudjuk majd ragasztani a virágunk szárára.

A bevagdosott részeket a hurkapálca segítségével pöndörítsük fel. Nem kell egyenletesen, nem baj, ha hol jobban, hol kevésbé sikerül a pöndörítés.

Jácint kicsi

A zöld krepp papírcsík egyik végét pár centiméteren ragasztózzuk be, és a ragasztózott végről indulva, szorosan tekerjük rá a hurkapálcánkra. A papírcsík végét ragasztóval rögzítsük. Ez lesz a virágunk szára.

A kék papír alsó részét, ahol nem vágtuk át, ragasztózzuk be, majd a virág csúcsától kezdve tekerjük rá a szárra. Ha kell, picit ráncoljuk a papírt, hogy szépen tudjunk lefelé haladni és kialakuljon a virág fejrésze. A pöndörítések kifelé álljanak.

Végül vágjunk egy levél formájú, hegyes krepp-papírdarabot a virág levelének. Az alját ragasztózzuk be, és ragasszuk rá a virágunk szárára.

Nehézségi fok:
Közepesen nehéz, nagyobb gyerekeknek ajánlott, akik már ügyesen bánnak az ollóval.

 
2013. Február 26., 11:01
Értékelés
4 / 5 (33 szavazat alapján)