A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Papír tök

2007. Október 23., 09:55
Papír tök

Szükséges anyagok:

narancssárga karton
kis darab zöld karton
kis darab fekete karton

Szükséges eszközök:

Olló
ragasztó

Kinyomtatjuk a tök mintáját. A tök testét átrajzoljuk a narancssárga kartonpapírra, a szárát a zöld papírra. Utána körbevágjuk a mintát. A narancssárga papírra ráragasztjuk a zöld szárrészt, majd kedvünk szerint szemet, szájat, esetleg orrot is vágunk a fekete kartonból a tökünknek. A kivágott alakokat felragasztjuk a tökre, készen is van a papír töklámpásunk. Díszíthetjük vele a falat, vagy az ablakunkat.

A tököt készíthetjük többféle árnyalatban, pl. sárga vagy piros kartonból is, nagyon jól mutatnak együtt.

Kisebb gyerekeknek előre kivághatjuk a formákat, így nekik csak ragasztani kell. Ha már tudnak ollót használni, akkor akár a szem és a száj vágását rájuk is bízhatjuk

A képgalériában meg lehet tekinteni a kész tökképeket. Ha Te is készítesz ilyen tököt és elküldöd levélcímünkre, akkor az felkerül a képgalériába.

Nehézségi fok: Könnyű, bármely korosztály elkészítheti; felnőtt felügyelete szükséges az olló használata miatt.

Csatolt fájlok
Értékelés
4 / 5 (34 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
VersekErről az oldalról lehet elérni az összes verses oldalt.
ÜnnepekErről az oldalról érheted el az ünnepeinkhez kapcsolódó válogatásokat. Egy-egy oldal tartalmaz recepteket, verseket és néhány saját kezűleg elkészíthető, az adott ünnephez illő alkotás leírását. Ha van különleges ötleted és szeretnéd másokkal is megosztani, akkor várom levélben.
Tök papírtányérbólGyorsan elkészíthető tökfigura papírtányérból kisgyerekeknek.
Töklámpás befőttesüvegbőlApró dekoráció asztalra, ajtó elé vagy udvarra.
TöklámpásA töklámpás-készítésnek nagy hagyománya van az Egyesült Államokban, nagyobb gyerekek akár önállóan is elkészíthetik felnőtt felügyelete mellett. A leírás segítségével ön is elkészítheti.
Repülő boszorkány ablakraA boszorkányok kedvelt figurái a halloween-i ünneplésnek, a minta alapján Ön is elkészítheti.
Karácsony, ahogy mi készülünk ráErről az oldalról érhetőek el a Karácsonnyal kapcsolatos cikkeink, versek, mesék, receptek, lakásdekorációk és ajándék ötletek.