Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Papírmasé tök cukorkáknak

Amerika szerte gyerekbulikban szokás pinátát készíteni különféle alakokban. Mi most Halloween apropóján tök formájában készítettük el. Bármilyen más alkalomra, buliba, szülinapra stb. készíthetünk ilyen díszeket, és nem csak cukorkát tehetünk bele.

Az alap mindegyiknél ugyanaz , a befejező lépésektől függően lesz más-más formája, a formák gazdagságának csak a képzeletünk szab határt. Ha te is készítesz papírmasé figurát, mutasd meg közösségi oldalunkon, hadd gyönyörködhessen benne más is.

Hozzávalók:

- Lufi
- nem fényes újságpapír
- ragasztó (mi Pattex faragasztót használtunk, de jó a tapétaragasztó is)
- narancssárga krepp-papír
- spárga a felakasztásához

Eszközök:

- tálka a ragasztónak
- szélesebb festőecset
- olló
- hegyes csavarhúzó

A lufit felfújjuk és bekötjük. A ragasztót kis vízzel hígítjuk, hogy folyékony legyen és jól tudjuk kenni ecsettel, de azért ragadjon még.

Papírmasé 1

Az újságpapírt kb. 2 cm széles és 5-6 cm hosszú csíkokká tépkedjük, majd felragasztjuk a lufira az újságpapír-csíkokat. Felül egy részt kihagyunk, hogy a lufit ki tudjuk szedni a végén. Négy réteget ragasztunk egymásra, ezután egy napot száradni hagyjuk a lufinkat.

Papírmasé 2

Amikor megszáradt, akkor narancssárga krepp-papírból csíkokat vágunk, nagyjából akkorát, mint az újságpapírból tépett csíkjaink voltak, ezt is lekenjük ragasztóval és felragasztjuk a lufira. Mi csak egy rétegben tettük ezt meg, de lehet akár több réteg is.

Papírmasé 3

Vágjunk szemet, szájat neki és ragasszuk rá nem higított ragasztóval. Majd vegyük ki a lufit belőle, amikor már kívül nem ragad, és addig szárítsuk, míg teljesen érintés-száraz nem lesz –ez nekünk 1 nap volt, de ez függ attól , hány réteget ragasztottunk rá és milyen meleg helyen szárítjuk.

Papírmasé 4
Papírmasé 5
 

Másnap, amikor már teljesen száraz, megtöltöttük egyesével csomagolt cukorkával, 2 oldalt csavarhúzóval fúrtunk óvatosan egy-egy pici lyukat, ahova madzagot fűztünk, hogy könnyen fel lehessen akasztani. A tetejét 1 réteg újsággal és 1 réteg krepp-papírral lezártuk, ne ott hulljon ki a cukorka.

Papírmasé 6

A buli napján a gyerekek nagy élvezettel verték szét és kapkodták fel a cukorkákat, öröm volt nézni a jókedvüket.

2011. Október 27., 09:54
Értékelés
4 / 5 (43 szavazat alapján)