A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Pléd horgolt hópehely dísszel

2012. December 14., 00:08
Egyedi, személyre szóló, meleg ajándék, horgolással díszítve.

Hozzávalók:

Egyszínű polár pléd
Fehér fonal
Fehér cérna

Eszközök:

varrótű
horgolótű

Jelölések:

kis karika: láncszem
vonal egy áthúzással: egyráhajtásos pálca
fekete pont: hamispálca, ezzel kell a kört bezárni
x jel: rövidpálca (szokták kispálcának is nevezni)

Pléd

Horgolni nem olyan ördöngösség, mint azt elsőre gondolnánk. Egy ilyen hópehelyhez kellő horgolástudományt nagyon könnyű elsajátítani, ezért ha még sosem horgoltál, akkor is bátran nekivághatsz, mert gyors sikerélményt hoz. Ha nem tudsz horgolni, a fórumunkon a horgolás topikban találhatsz egy nagyon jó leírást az alapokról.

A fehér fonalból a mellékelt minta szerint horgolunk pár hópelyhet. A közepét én 4 láncszemből készített körrel kezdtem. Az elején és a végén maradt fonalvégeket egy tű segítségével a szemek közé vezetjük.

Az elkészült hópelyheket elrendezzük a pléden és felvarrjuk úgy, hogy nem öltünk át teljesen a túloldalra, hogy a hátulján ne látszódjon a fehér cérna.

Nehézségi fok:
Könnyű, inkább nagyobb gyerekeknek ajánljuk.

 
Értékelés
3 / 5 (31 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Adventi naptár 2012December elsejével kezdődően sok családban nyitogatnak adventi naptárt. Idén is virtuális adventi kalendáriummal készültünk nektek, kedves olvasóink.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
Díszek vasalható gyöngybőlGyöngyökkel játszani jó móka és időtöltés. Sok kedves meglepetés készülhet a családnak. Nem elhanyagolható előny, hogy a gyöngyökkel történő játék fejleszti a gyerekek ügyességét, az ujjak finom mozgását, a szem és a kéz koordinációját.