A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Poháralátét

2008. Április 16., 15:13
Sokszor gondot okoz, mit ajándékozzunk anyukánknak, nagymamánknak, ami kicsit különbözik a megszokott meglepetésektől. Ezt az egyszerű alátétet még a legkisebbek is könnyen elkészítik, ráadásul nem okoz majd többet gondot, hogy foltot hagy a pohár az asztalon.
Poháralátét

Szükséges anyagok:

- 1 db filclap vagy dekorgumi

Szükséges eszközök:

- olló

A mellékelt mintát kinyomtatjuk, kivágjuk és átrajzoljuk a dekorgumira vagy a filc alapunkra. Kivágjuk a mintákat a dekorgumiból vagy a filclapból. Kitalálhatunk saját formákat is, amit először papírból elkészítünk, majd kivágjuk az anyagból.

Ha kedvünk tartja, és egyedibb alátétet szeretnénk készíteni, akkor díszíthetjük is, de ekkor próbáljunk rá egy poharat, hogy csak a pohár alján kívül eső részt díszítsük.

A dekorgumi alátétet díszíthetjük pl. nyomdázással, festéssel, glitteres ragasztóval is.

Filcből készített alátétre hímezhetünk, varrhatunk a szélére gyöngyöt is.

Kedves ajándék lehet az anyukáknak, a nagymamának, lánytestvérnek, ha veszünk egy poharat, készítünk egy alátétet hozzá, és mindezt együtt csomagoljuk be.

Nehézségi fok: könnyű, kisebb gyerekeknek is ajánlott felnőtt felügyelete mellett.

Csatolt fájlok
Értékelés
3 / 5 (50 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
GombvirágSok háztartásban kallódnak szép, ámde felhasználatlan gombok - ki gondolná, hogy belőlük akár kedves virágokat is készíthetünk... Megmutatjuk, hogyan.
Szívalakú szalvétagyűrűEzt a fajta szalvétagyűrűt anyósomnál láttam, neki készítette el egyik unokája az óvodában Anyák napjára. Nagyon megtetszett az egyszerűsége és szépsége miatt.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.