A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Sonkafőzés

A húsvéti asztalra szánt sonka kiválasztásakor mindenekelőtt nézzük meg jól a termék címkéjét.

A kötözött sonka -még ha drágább is- csakis jó minőségű, valódi sonka legyen, mintsem nyesedékből készült préselt húsáru.

  • A sonkát előző este áztassuk be annyi hideg vízbe, ami ellepi. Így nem lesz annyira sós.
  • Mindig tiszta, hideg vízben kezdjük el főzni, annyi vízben, ami ellepi.
  • Kis lángon főzzük. A főzővízbe tehetünk babérlevelet, egész vöröshagymát vagy fokhagymát, de ezek nélkül is finom lesz.
  • Villával ellenőrizhetjük, megpuhult-e már a hús.
  • Hagyjuk a vízben kihűlni, így könnyebb lesz szeletelni. A kötözött sonkáról csak ilyenkor szedjük le a hálót.
  • A sonka főzőlevét felhasználhatjuk tojások főzésére, de remek bablevest, krumplilevest készíthetünk belőle később.
2007. Március 29., 13:02
Címkék
Értékelés
3 / 5 (45 szavazat alapján)