A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Sült gesztenye

2011. November 8., 16:14
Ahogy egyre korábban sötétedik és egyre hidegebbek is lesznek az esték, nagyon jó hangulatot varázsolhat az otthonukba egy kis sült gesztenye. Nem igényel különösebb szakácstehetséget, bárki sikert arathat vele.

A gesztenyét mossuk meg, majd legalább 1 napra áztassuk annyi vízbe, hogy teljesen ellepje.

 
GesztenyeSütéskor melegítsük elő a sütőt, állítsuk maximális fokozatra. A gesztenyéket a domború felükön vagdossuk be X alakban. Mivel a víztől némileg felpuhul, ez nem lesz nehéz. Tegyük be a sütőbe kb. 20 percre.
Gesztenye készenHa kész, még melegen (amint meg tudjuk fogni) pucoljuk meg, mert később rászárad a héja és akkor már nem lesz könnyű dolgunk.
 

Magában is fogyaszthatjuk, de szétnyomkodva, némi cukor és rum(aroma) hozzáadásával süteménybe is tehetjük.

Címkék
Értékelés
5 / 5 (48 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
ReceptekA receptjeink összefoglaló oldala. Remélem, hogy néhány receptünk elnyeri a tetszésedet, és sikerül finomságokkal meglepned a családodat.
Kefires lángosFinom, otthon könnyen elkészíthető, ízletes házi lángos, a tésztája több napig felhasználható.
Sütőtök máskéntTéli estékre való finom, illatos, meleg nassolni-való.
GofriAhogy a palacsintát, úgy a gofrit is imádják a gyerekek - és mi tagadás, a felnőttek is. Jól variálható, ehetjük édesen vagy sósan, gyümölcsökkel vagy lekvárral, esetleg klasszikus módon tejszínhabbal vagy kakaóporral.