Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Színes ágak

Színes, vidám asztaldísz maradék fonal felhasználásával.

Hozzávalók

maradék fonal
faág
ragasztó

Keressünk egy nem túl ágas-bogas faágat, pár napig tegyük vázába, de ne tegyünk alá vizet, így jól ki tud száradni.

Szedjünk össze színes fonaldarabkákat, 15-20 cm-es, vagy annál hosszabb szálakat. Nem baj, ha különböző vastagságúak és minőségűek, akár színátmenetes fonalat is használhatunk.

A faág betekerését a mellékágakkal kezdjük, majd a végén csavarjuk be a főágat is.

Pattex Palma faragasztóból kb. egy evőkanálnyit öntsünk egy edénybe, adjunk hozzá egy kávéskanálnyi vizet, hogy ecsettel jól kenhető legyen, de azért gyorsan száradjon is meg. Használhatunk dekupázs-ragasztót, vagy bármilyen folyékony, átlátszóra száradó ragasztót.

Színes ágak

Az ágat, amit épp betekerünk, hosszúságától függően végig, vagy 4-5 cm-es darabon bekenjük ragasztóval az ecset segítségével. A fonalat az elágazás tövénél egyszer áthurkoljuk, majd a hosszabbik részével elkezdjük rácsavarni, de először áttekerjük a fő ágon is. A rövidebb részt úgy igazítjuk, hogy tekerés közben az ághoz ragadjon. Ha fonalat szeretnék váltani, akkor az új fonalat hozzáfogjuk az ághoz, az előző fonallal tekerünk még 4-5-ször, majd az első fonalat az ághoz simítjuk, majd fölötte tekerünk tovább az új fonallal. A két fonalat akár össze is foghajuk és tekerhetjük egy darabon együtt. Az ág végénél kicsit alaposabban beragasztózzuk, rányomjuk a fonal végét, a felesleget levágjuk. Egy csipeszt is tehetünk ilyenkor az ágra, amíg megragad.

Amikor elkészülünk az összes mellékággal, akkor végigtekerjük felülről lefelé haladva a főágat is.

Az ágakat vázába állítjuk, igazán üde, vidám színfoltja lesz a szobának. Ünnepek alkalmával továbbdíszíthetjük az ágakat horgolt virágokkal, kifújt hímes tojásokkal, origami pillangókkal vagy virágokkal.

Nehézség: Könnyű, de inkább nagyobbacska gyerekeknek ajánljuk, akinek van elég türelme, kitartása és kézügyessége az aprólékos munkához.

 
2013. Február 22., 10:03
Címkék
Értékelés
4 / 5 (40 szavazat alapján)