A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Színes ágak

Színes, vidám asztaldísz maradék fonal felhasználásával.

Hozzávalók

maradék fonal
faág
ragasztó

Keressünk egy nem túl ágas-bogas faágat, pár napig tegyük vázába, de ne tegyünk alá vizet, így jól ki tud száradni.

Szedjünk össze színes fonaldarabkákat, 15-20 cm-es, vagy annál hosszabb szálakat. Nem baj, ha különböző vastagságúak és minőségűek, akár színátmenetes fonalat is használhatunk.

A faág betekerését a mellékágakkal kezdjük, majd a végén csavarjuk be a főágat is.

Pattex Palma faragasztóból kb. egy evőkanálnyit öntsünk egy edénybe, adjunk hozzá egy kávéskanálnyi vizet, hogy ecsettel jól kenhető legyen, de azért gyorsan száradjon is meg. Használhatunk dekupázs-ragasztót, vagy bármilyen folyékony, átlátszóra száradó ragasztót.

Színes ágak

Az ágat, amit épp betekerünk, hosszúságától függően végig, vagy 4-5 cm-es darabon bekenjük ragasztóval az ecset segítségével. A fonalat az elágazás tövénél egyszer áthurkoljuk, majd a hosszabbik részével elkezdjük rácsavarni, de először áttekerjük a fő ágon is. A rövidebb részt úgy igazítjuk, hogy tekerés közben az ághoz ragadjon. Ha fonalat szeretnék váltani, akkor az új fonalat hozzáfogjuk az ághoz, az előző fonallal tekerünk még 4-5-ször, majd az első fonalat az ághoz simítjuk, majd fölötte tekerünk tovább az új fonallal. A két fonalat akár össze is foghajuk és tekerhetjük egy darabon együtt. Az ág végénél kicsit alaposabban beragasztózzuk, rányomjuk a fonal végét, a felesleget levágjuk. Egy csipeszt is tehetünk ilyenkor az ágra, amíg megragad.

Amikor elkészülünk az összes mellékággal, akkor végigtekerjük felülről lefelé haladva a főágat is.

Az ágakat vázába állítjuk, igazán üde, vidám színfoltja lesz a szobának. Ünnepek alkalmával továbbdíszíthetjük az ágakat horgolt virágokkal, kifújt hímes tojásokkal, origami pillangókkal vagy virágokkal.

Nehézség: Könnyű, de inkább nagyobbacska gyerekeknek ajánljuk, akinek van elég türelme, kitartása és kézügyessége az aprólékos munkához.

 
2013. Február 22., 10:03
Címkék
Értékelés
4 / 5 (40 szavazat alapján)