A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Télapó

2012. December 5., 00:03
Könnyű, néhány perc alatt elkészíthető kis Mikulás.

Hozzávalók :

1 db fehér lap,
1 db piros lap,
ragasztó,
kis fonal akasztónak

Kinyomtatjuk a sablonokat, ezt a piros lapra, ezt pedig a fehér lapra.

Ha mind a hat Télapót el szeretnénk készíteni, akkor piros lapból 2 db-ot kell nyomtatni.

Télapó
 
Télapó mintaKivágjuk a piros lapra nyomtatott alakzatokat, ezek lesznek a Mikulásunk ruhái. Kivágás után behajtjuk a sapkáját és a kis kabát két oldalát, ahogy a képen látható. A két oldalán a jelzett vonal mentén bevágjuk, hogy össze tudjuk akasztani a kabátkát.
Télapó kivágásKivágjuk a fehér papírból a Télapó testét, ezt felül behajtjuk, ez a hajtás lesz a sapkájának a fehér szegélye.

Végül kivágunk a fehér papírból egy darab kis kört a sapkabojtnak.
Télapó behajtvaAz összehajtott piros „ruhába” belecsúsztatjuk a Télapó testét, majd a sapkájának a végére ragasztjuk a bojtot.
 

Ha akarjuk, kilyukaszthatjuk a sapkájánál és fűzhetünk fonalat bele, ekkor karácsonyfára díszként is használhatjuk.

Nehézségi fok: Könnyű, ollóval ügyes bánó gyerekeknek ajánlom.

Értékelés
5 / 5 (30 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Adventi naptár 2012December elsejével kezdődően sok családban nyitogatnak adventi naptárt. Idén is virtuális adventi kalendáriummal készültünk nektek, kedves olvasóink.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
Díszek vasalható gyöngybőlGyöngyökkel játszani jó móka és időtöltés. Sok kedves meglepetés készülhet a családnak. Nem elhanyagolható előny, hogy a gyöngyökkel történő játék fejleszti a gyerekek ügyességét, az ujjak finom mozgását, a szem és a kéz koordinációját.