A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Töklámpás befőttesüvegből

2007. Október 23., 10:20
Töklámpás befőttesüvegből

Szükséges anyagok:

1 befőttesüveg
Vastagabb alumíniumdrót
Üvegfesték (sárga, zöld, kék)
Alkoholos filc
Mécses

Szükséges eszközök:

fogó

Az üveg száját körbetekerjük a dróttal és egymással szemben 2 kis hurkot készítünk. A két hurokba akasztjuk a fület. Fontos, hogy a fül ne legyen se túl hosszú, se túl rövid, nehogy megégessük a kezünket a felfelé szálló meleg levegő.

A befőttesüvegre alkoholos filctollal tököt és leveleket rajzolunk. Először a formákat fessük ki a kívánt színűre, majd száradás /kb 1-2 óra/ után a körülötte lévő területeket is; például kékre. Újabb száradás után már útra is kelhetünk a lámpásunkkal vagy kitehetjük az ablakba, asztalra. Ha csak ablakpárkányra, asztalra szánjuk, akkor nem szükséges fület készíteni hozzá.

Tipp: matricafestékkel is dolgozhatunk; ilyenkor először egy átlátszó irattartóra sablon segítségével megrajzoljuk a tök kontúrját, száradás után pedig kitöltjük a belsejét a kívánt színekkel. Kb. 24 óra száradás után ráragasztható az üvegre.

Fontos: A befőttesüveg törékeny, az üvegszilánkok súlyos sérüléseket okozhatnak, csak nagyobb gyerekeknek ajánlom.

Nagyon fontos, hogy a lámpással a kezében ne engedjük szaladgálni a gyerekeket! Ha meggyújtjuk, ne hagyjuk felügyelet nélkül az égő mécsest!

Nehézségi fok: közepesen nehéz, nagyobb gyerekeknek ajánlott.

Értékelés
3 / 5 (35 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
ÜnnepekErről az oldalról érheted el az ünnepeinkhez kapcsolódó válogatásokat. Egy-egy oldal tartalmaz recepteket, verseket és néhány saját kezűleg elkészíthető, az adott ünnephez illő alkotás leírását. Ha van különleges ötleted és szeretnéd másokkal is megosztani, akkor várom levélben.
Papír tökKönnyen elkészíthető papír tök kisgyerekeknek.
Tök papírtányérbólGyorsan elkészíthető tökfigura papírtányérból kisgyerekeknek.
TöklámpásA töklámpás-készítésnek nagy hagyománya van az Egyesült Államokban, nagyobb gyerekek akár önállóan is elkészíthetik felnőtt felügyelete mellett. A leírás segítségével ön is elkészítheti.
Repülő boszorkány ablakraA boszorkányok kedvelt figurái a halloween-i ünneplésnek, a minta alapján Ön is elkészítheti.
Karácsony, ahogy mi készülünk ráErről az oldalról érhetőek el a Karácsonnyal kapcsolatos cikkeink, versek, mesék, receptek, lakásdekorációk és ajándék ötletek.