Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

W. Ungváry Renáta: Megújulás szülés után

(X) A Kismama új szakácskönyvéből erőt és ötleteket meríthetsz ahhoz, hogy újból tökéletes formába hozd magad testileg és lelkileg is, de nem csak egy rövidke fogyókúra erejéig, és nem magányos harcosként.

A babaszobás fogyókúra program legjobb receptjeit most összegyűjtve is megvásárolhatod W. Ungváry Renáta új szakácskönyvében, amely nem is kicsit más, mint a műfaj hasonló alkotásai. Először is: kisgyerekes anyáknak szól, akik nem csak maguknak főznek, hanem a családnak is, és kisbabájukat is egészséges ételekre szeretnék szoktatni. Másodszor: nincs benne semmi bonyolult, időigényes és drága, csak csupa olyasmi, amit bárki egyszerűen beilleszthet a mindennapjaiba.

Kezdjük az alapoknál!

Először biztosan nehéz lesz megszokni, hogy nem használsz cukrot, de hamarosan észreveszed majd, milyen finomak és összetettek a természetes ízek, és egyébként mennyire elnyomja ezeket az édesítés. Hasonló a helyzet az ízfokozókkal, a sok sót, színezéket és aromát tartalmazó, vagyis felesleges adalékanyagokban dúskáló élelmiszerekkel. Vigyázz ezekkel, és ha csak teheted, ne egyél ilyet! Túlságosan nagy a csábítás, hogy többet és többet egyél belőlük, és ez a hatás pontosan az adalékanyagoknak köszönhető. Hamar megmutatkozik a természetes élelmiszerek, alapanyagok áldásos hatása. Nemcsak a súlyod csökkenését tapasztalod, hanem az életerőd is visszatér, elmúlnak a makacs fejfájások, szebb lesz a bőröd, könnyebben gyógyulsz a betegségekből.

W. Ungváry Renáta: Megújulás szülés után

Törődj magaddal is!

Sokszor alakul úgy, hogy az evéssel vigasztaljuk magunkat, vagy ezt tekintjük a legjobb stressz elleni fegyvernek. Ebből a könyvből segítséget és ötleteket kapsz arra is, hogy lépj ki ebből az ördögi körből, hogyan találhatsz más örömforrásokat. Milyen szuper érzés lesz, amikor már másnak is feltűnik, hogy fogytál! De a legnagyobb öröm mégiscsak az, amikor beleférsz a régi ruháidba. Hát még amikor mehetsz újakat próbálni! Addig is kényeztetheted magad új frizurával, fitneszbérlettel, szaunával, amiről természetesen a szoptatás alatt sem kell lemondanod.

Nyerd meg a családodat!

Nekem nagyon ízlenek a menüsorok receptjei alapján főzött ételek, de a párom és a gyerek nem mindig elégedett azzal, ami az asztalra kerül – írtátok sokan a babaszobás fogyókúra kapcsán. Valóban tény, hogy annak, akinek célja van, sokkal könnyebb változtatnia a megszokott étkezésen, mint annak, aki csak azzal szembesül, hogy eltűntek bizonyos fogások a családi asztalról. Idő kell ahhoz, hogy fogyási szándék nélkül is megszeressék az egészséges, zsírszegény, magas rosttartalmú és vitamindús ételeket. Biztatni szeretnélek, hogy a nem mindig elismerő visszajelzések ellenére folytasd bátran! Egyrészt nagyon kedvedet szegheti, ha a többi családtagnak külön főzöl, és időmilliomos sem vagy. Másrészt hosszú távon a többi családtagnak sem előnyösek az egészségtelen, hizlaló, tápanyagokban szegény ételek, még akkor sem, ha ők nem túlsúlyosak. Idővel meg lehet szeretni az új étkezési stílust, illetve bizonyos pontokon, például a fűszerezésnél akár változtathatsz is a könyv receptjein az ízléseteknek megfelelően.

A könyv Facebook oldalán pedig kérdéseket is feltehetsz, sőt újabb és újabb tippeket, recepteket találsz.

W. Ungváry Renáta egyéb művei, melyek a Kismama könyvek sorozatban megjelentek:

 
W. Ungváry Renáta: Terheskönyv

A Kismama terheskönyve

Nyomon követheted benne a várandósság testi-lelki változásait, a magzat fejlődését, megtudhatod, melyik vizsgálat miért fontos, hogyan kúrálhatod magad, ha megbetegednél. Nagyon fontos, hogy a hazai viszonyok között tájékozódj, a külföldi kiadványok nem mindig segítenek.

 
W. Ungváry Renáta: Babakonyhája

A Kismama babakonyhája

A szerző az egészséges ÉS finom ételek mellett teszi le a voksát, könnyen hozzáférhető alapanyagokkal dolgozik, és nem akarja megreformálni ízlésünket. A legjobb babaszakácsköny, ami az egész családnak szól!

 
2011. November 8., 12:09
Címkék
Értékelés
3 / 5 (31 szavazat alapján)