Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Adventi csomagok

Ha adventi naptárakat keresünk a neten, vagy újságokban, sok-sok jó ötlet, szép minta közül válogathatunk. Arról azonban már kevesebb szó esik, hogy mi is legyen a csomagocskák tartalma?

Hoztunk pár ihletadó képet az Internet világából, ezeket a Galériában megnézheted. A képek alatt az eredeti forrás helye is szerepel.

Te készítesz valakinek adventi kalendáriumot? Mi kerül a csomagokba?

Sok nagy cég kínál komplett adventi naptárat, pl. Lego adventi kalendáriumot idén kétfélét is láttam már a boltokban, 6000-9000 Ft közötti áron. Lehet kapni ablaknyitogatós, kis csokikat tartalmazó naptárakat 1000-4000 Ft közötti áron, gyártótól függően.

Mi kerüljön a csomagba, ha mi magunk akarjuk megtölteni?

Felnőtteknek:

 • 1 szem szaloncukor vagy más mini csoki, december 6-án természetesen egy mini mikulás, valamint minden napra egy kedves idézet.
 • Napi egy e-mail egy kedves képpel és pár kedves szóval, idézettel.
 • A csomagokba kerülhetnek illatos mécsesek vagy szappanok, kis finomság, vagy történet mellé.

Gyerekeknek:

Ez a keményebb dió, hogy anyagilag se legyen megterhelő, de unalmas se legyen.

 • Válasszunk mi egy mesét, tördeljük 24 részre, és minden nap adjuk oda a soron következő részletet. Ugyanígy egy színezőt is felvághatunk 24 részre, amit majd össze lehet illeszteni, és egyben kiszínezni. Esetleg egy puhakötésű, pár lapos mesekönyvet is szétszedhetünk ebből a célból.
 • Lányoknak tehetünk a csomagokba különleges hajgumikat, csatokat, amiket még horgolt vagy filc apróságokkal díszíthetünk is.
 • Kerülhet a csomagba pár darab szép ceruza, toll vagy radír.
 • Nálunk nagy sláger a matrica, egy ív matricát több napra elosztva szoktak megkapni.
 • Nem romlandó finomság is kerülhet a zsákokba, mint a dió, mogyoró – ügyeljünk rá, hogy nem minden gyümölcs bírja ki szobahőn több napig, ezért lehetőleg inkább aszalványokat, vagy csonthéjasokat válasszunk.
 • Apró műanyag állatkák, vagy egyedi kézzel készített figurák, nagyon szépeket lehet varrni, horgolni, kötni.
 • Nagyobb doboz ajándék, ami részekre bontható, pl. farm sok állattal, vagy babakellékek, öltöztetőbaba.
 • Kisebb kreatív-készletek leírással, szabásmintával, hozzávalókkal. Pl.: Makramé baba

A csomagok készítésénél figyeljünk arra, hogy kisgyerekeknek ne kerüljön fulladásveszélyes darab a csomagba. Ehető finomságok esetén gondoljunk az allergiásokra is, az ő csomagjukba ne kerüljön tiltott csemege.

Személyre szóló csomagokon kívül készülhet a családnak 24 darabos Betlehem, erre is találsz egy filc változatot a Galériában.

A 24 darabos Betlehem állhat például az alábbi figurákból: Kis Jézus, Mária, József, betlehemi csillag, 3 király, angyal, 3 pásztor, 12 darab egyéb állatok /bárány, kecske, szamár, tehén vegyesen/, fák, csillagok.

Betlehem

Készíthetünk egy nagy fenyőt valamelyik falra, vagy ajtóra, amire minden nap felkerülhet egy saját készítésű dísz, vagy a már meglévő díszeink közül egy–egy darab. Ahogy egyre több dísz kerül a fára, úgy közeledik a Karácsony - az időérzékkel még nem rendelkező gyerekeknek kézzelfoghatóvá tesszük az idő múlását.

Fenyő - advent
2011. November 16., 09:55
Értékelés
4 / 5 (37 szavazat alapján)