A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Hat gyerek meg egy könyv

2013. Január 19., 11:43
Képzeljünk magunk elé egy 6 gyerekes családanyát. Megvan? Egy ekkora családban az anya biztosan túlhajszolt, kedvtelen, megkopott. Na, hát Szanyi Alma Málna pont nem ilyen.

Kevés ilyen energikus, örök optimista, vagány nő szaladgál az országban, aki a gyerekek mellett mert egy nagyot álmodni, és "megszülte" saját nyomtatott könyvét Medvecukorbokor címmel. A könyvről itt írtunk részletesebben.

- Ki is Szanyi Alma Málna?
- Aki az életben is éppen olyan, mint amilyen a könyvben.
- 6 gyerek? Tényleg? Ennyi volt tervben?
- Legnagyobb lányom néhány hónapos volt mindössze, mikor a nagyszülők azon kérdésére válaszolva, hogy szeretnék-e még szülni, én "Igen, természetesen, mindenképpen! Egy egész mikrobusznyi gyerkőcöt szeretnék!" őszinte, spontán válasszal feleltem. Legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy néhány évvel később mindez valóság lesz.
- Mióta írsz?
- Két évvel ezelőtt egy hűvös, borongós őszi napon posztoltam legelső karakterekbe foglalt gondolatomat.
- Kinek írsz?
- "Neked, nekem…!" Talán leginkább mégis gyerekeimnek. Elképzelem magunkat a távoli jövőben. Azt hiszem, nagyszerű érzés lesz bele-belelapozni a könyvbe.
- Ki az a jóképű férfi az oldaladon?
- Többek között Ő az, aki képes arra, hogy akár a legszomorúbb pillanatokban is megnevettessen.
- Hogyan lesz egy blogból könyv?
- A tavalyi év több szempontból is igen meghatározó része lett életemnek. Az idő múlásával jellemzően halványodnának az emlékképek, ezért annak érdekében, hogy ezt elkerülhessem, segítségül hívtam a papírt és a nyomdafestéket. A nekem leginkább kedves sztorikat válogattam a karcsú kötetbe.
- Egyáltalán mi az a medvecukorbokor?
- Négy hónappal ezelőtt szeptember közepén a semmiből tört rám a felismerés, mely szerint "Ha van málnabokor, akkor minden bizonnyal létezik medvecukorbokor." Mondhatnám, hogy nagyjából olyasvalami, mint a "málnafa medvecukorral". Megismételhetetlen, utánozhatatlan, az enyém, a miénk.
- Milyen fogadtatásra lelt a Medvecukorbokor?
- Erről leginkább talán a Medvecukorbokor olvasói tudnának mesélni, azt remélem, hogy tetszik nekik.
- Ha mindentudó Tündér Keresztanya lennél, aki Tudja A Titkot: mi lenne az?
- Higgyünk önmagunkban, valósítsuk meg álmainkat, repüljünk magasra!

Értékelés
4 / 5 (48 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Szanyi Alma Málna: MedvecukorbokorMindig lenyűgöznek azok a könyvek, amik egy család mindennapjairól szólnak. Nem történik bennük semmi különös, mondhatnánk, mégis benne van az egész élet: születés, halál, öröm, bánat, felnőttek is gyerekek. Pontosan ilyen könyv a Medvecukorbokor.
Fogamzásgátlás hormonmentesen: Lea(X)Azt mondják, egy nő két dologért tesz meg mindent: hogy legyen gyereke, vagy éppen ne. Bármelyik élethelyzetben is vagy, biztosan van olyan szakasza az életednek, amikor el kell gondolkodnod arról, hogyan védekezz.
Női naptárEgy nő életében fontos, hogy mindig tisztában legyen az utolsó menstruációjának időpontjával, ezért készítettünk egy nyomtatható kis naptárat.
Eldobható kontra mosható pelenkákNéhány évtizeddel ezelőtt forradalminak számított az eldobható papírpelenkák megjelenése a piacon. Időt, kényelmet nyer vele az anya, ami nagy kincs. De ha jobban utánajárunk, lehet, hogy mégis inkább a textilpelenka mellett döntünk.