A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Ajándék ládika szalvétatechnikával

2008. Április 16., 15:14
Kedves ajándék lehet ez az ékszerdoboz. Nagyon gyorsan elkészül, és apró, személyre szóló meglepetést tehetünk bele.

Hozzávalók:

-faládika
-szalvéta
-ecset
-akrilfesték
-dekupázsragasztó
-víz
-tálka a festéshez
-glitterpor

A munka menete:

A dekupázs- avagy szalvétatechnikáról itt olvashatsz. Kiválasztunk egy vagy több szalvétát, aminek tetszik a mintája. A felhasználni kívánt mintát kivágjuk, a szalvéta lapjait szétválasztjuk, mivel csak a legfelső (nyomtatott) részt használjuk.

Ládika

A szalvéta tónusával harmonizáló színnel a ládikót akrilfestékkel lefestjük, tetszés szerint teljes egészében vagy részben. Ha a festék megszáradt, akkor felragasztjuk a szalvétadarabot. Amennyiben a szalvéta alá is festünk, figyeljünk rá, hogy az átlátszhat, ezért csak halvány színt használjunk ilyenkor.

Ha megszáradt a szalvéta a dobozon (a ragasztó fajtájától függően különböző ideig szárad, ez lehet akár 1-2 óra is), akkor glitteres ragasztóval vagy glitterporral kiemelhetünk részleteket a szalvétán.

Glitterpor használata esetén először kis ragasztott viszünk fel a kívánt helyekre, majd óvatosan megszórjuk. A ragasztó megszáradása után a felesleges port leszórjuk (lefelé fordítjuk a ládikát és kissé megütögetjük).

További képek találhatóak a képgalériában.

Nehézségi fok: közepesen nehéz, nagyobb gyerekeknek ajánlott, de kisebb gyerekek is csodálatos ládikákat tudnak készíteni, ilyenkor felnőtt felügyelete azért szükséges.

Értékelés
4 / 5 (36 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
A dekupázs alapjaiZsuzsi leírása a dekupázs alapjairól, amellyel gyorsan produkálhatunk látványos eredményt.
Szívalakú szalvétagyűrűEzt a fajta szalvétagyűrűt anyósomnál láttam, neki készítette el egyik unokája az óvodában Anyák napjára. Nagyon megtetszett az egyszerűsége és szépsége miatt.
PoháralátétSokszor gondot okoz, mit ajándékozzunk anyukánknak, nagymamánknak, ami kicsit különbözik a megszokott meglepetésektől. Ezt az egyszerű alátétet még a legkisebbek is könnyen elkészítik, ráadásul nem okoz majd többet gondot, hogy foltot hagy a pohár az asztalon.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.