A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Ajándék ládika szalvétatechnikával

Kedves ajándék lehet ez az ékszerdoboz. Nagyon gyorsan elkészül, és apró, személyre szóló meglepetést tehetünk bele.

Hozzávalók:

-faládika
-szalvéta
-ecset
-akrilfesték
-dekupázsragasztó
-víz
-tálka a festéshez
-glitterpor

A munka menete:

A dekupázs- avagy szalvétatechnikáról itt olvashatsz. Kiválasztunk egy vagy több szalvétát, aminek tetszik a mintája. A felhasználni kívánt mintát kivágjuk, a szalvéta lapjait szétválasztjuk, mivel csak a legfelső (nyomtatott) részt használjuk.

Ládika

A szalvéta tónusával harmonizáló színnel a ládikót akrilfestékkel lefestjük, tetszés szerint teljes egészében vagy részben. Ha a festék megszáradt, akkor felragasztjuk a szalvétadarabot. Amennyiben a szalvéta alá is festünk, figyeljünk rá, hogy az átlátszhat, ezért csak halvány színt használjunk ilyenkor.

Ha megszáradt a szalvéta a dobozon (a ragasztó fajtájától függően különböző ideig szárad, ez lehet akár 1-2 óra is), akkor glitteres ragasztóval vagy glitterporral kiemelhetünk részleteket a szalvétán.

Glitterpor használata esetén először kis ragasztott viszünk fel a kívánt helyekre, majd óvatosan megszórjuk. A ragasztó megszáradása után a felesleges port leszórjuk (lefelé fordítjuk a ládikát és kissé megütögetjük).

További képek találhatóak a képgalériában.

Nehézségi fok: közepesen nehéz, nagyobb gyerekeknek ajánlott, de kisebb gyerekek is csodálatos ládikákat tudnak készíteni, ilyenkor felnőtt felügyelete azért szükséges.

2008. Április 16., 15:14
Értékelés
4 / 5 (36 szavazat alapján)