A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Pompon -toboz-

2012. December 2., 00:02
Ha van sok felesleges maradék fonalunk, jó szórakozás pomponokat készíteni belőle. Ezekkel díszíthetünk ajándékokat, vagy karácsonyfára is akaszthatjuk.
Pompon TobozHozzávalók: fonal,
olló,
karton sablonnak,
AlapVágjunk egy téglalapot kartonpapírból. A közepén készítsünk egy téglalap alakú lyukat.
100 tekerés utánTekerjük körbe a fonalat a lyukra merőlegesen. Én 100-szor tekertem körbe, így egy tobozszerű alakot kaptam. 200 tekeréssel már inkább pompon kinézete lett.
ÖsszekötözniKözépen átbujtatva egy másik fonalat elkötjük jó szorosan a fonalunkat.
ElvágniKét oldalt ollóval elvágjuk a fonalat, majd bevágjuk legalább az egyik oldalon a résig a karton, hogy könnyen ki tudjuk húzni a kartont.
Pompon 200 tekerésHa 200-szor tekertem körbe, akkor már igazi pompon alakja lett. Ollóval még kicsit igazíthatunk rajta, de már így is mutatós darab.
 

Nehézségi fok:
Könnyű, ollóval ügyes bánó gyerekeknek ajánlom.

Címkék
Értékelés
4 / 5 (40 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Adventi naptár 2012December elsejével kezdődően sok családban nyitogatnak adventi naptárt. Idén is virtuális adventi kalendáriummal készültünk nektek, kedves olvasóink.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
Díszek vasalható gyöngybőlGyöngyökkel játszani jó móka és időtöltés. Sok kedves meglepetés készülhet a családnak. Nem elhanyagolható előny, hogy a gyöngyökkel történő játék fejleszti a gyerekek ügyességét, az ujjak finom mozgását, a szem és a kéz koordinációját.