A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Adventi naptár 2012

2012. November 18., 21:22

December elsejével kezdődően sok családban nyitogatnak adventi naptárt. Idén is virtuális adventi kalendáriummal készültünk nektek, kedves olvasóink.

A tavalyi naptárunk itt található.

Minden nap vár rátok egy beszámozott zsák, rákattintva feltárul, mit rejt a csomag.

Békés készülődést, meghitt várakozást kívánunk!

2012 december 9. 2012 december 10. 2012 december 11. 2012 december 12.
Értékelés
5 / 5 (50 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Adventi naptárDecember elsejével kezdődően sok családban nyitogatnak adventi naptárt. Egy különleges virtuális adventi naptárral készültünk az olvasóink számára.
Kocka naptárEgyre több boltban találkozunk olyan öröknaptárral, amelynél a napok számát két darab kockával jeleníthetjük meg. Ezt a naptárt többféleképpen is használhatjuk, lehet számolni a hónap napjait, de számolhatunk vele visszafelé is egy bizony időpontig.
Pompon -toboz-Ha van sok felesleges maradék fonalunk, jó szórakozás pomponokat készíteni belőle.
Zelk Zoltán: Mikulás bácsi csizmájaA hófehér, szikrázó országúton, ami az eget összeköti a földdel, s ami fölött úgy szálldosnak a csillagok, mint a falevelek, egy nagyon öreg, jóságos arcú bácsi haladt lefelé. Az út két szélén álldogáló, hólepte fák összesúgtak mögötte ....
Monic Wilder: AdventKarácsony előtt négy héttel egy angyal érkezik a Földre. Égkék ruhában jár-kel az emberek között, de azok annyira ...
TélapóKönnyű, néhány perc alatt elkészíthető kis Mikulás.
Hópehely papírcsíkokbólKülönleges, hópehelyt idéző papírdísz papírcsíkokból.
Donászy Magda: KarácsonyvárásAlig ment el Télapóka, még a nyoma itt a hóba', kezdődik a sürgés-forgás. Lótás-futás, csomaghordás. Minden boltban, áruházban hangos vásárlási láz van. Oda se a hónak, szélnek, még a hidegtől se félnek.
Eliza Beth: Karácsonyi dallamEgy téli éjszakán lágy dallam született. Először csak halvány foszlányként motoszkált a zeneszerző fejében, majd egyre inkább felerősödött. Nem hagyta nyugodni a gazdáját, minduntalan odatolakodott a tudatába. Megzavarta az álmát, próbálta felébreszteni, ám Leoni hasra fordult és aludt tovább. Ekkor megjelent előtte teljes pompájában a dallam. Nagyzenekari kíséretet is varázsolt magának, szívet-lelket gyönyörködtető muzsikát lopott Leoni fülébe. Addig-addig duruzsolt neki, míg álmában dúdolni kezdte a dallamot.
Fenyős kártyaKülönleges hangulatú üdvözlő- vagy ajándékkísérő-kártya.
Gombos ajándékkísérő-kártyaEgyedi ajándékkísérő-kártya, hogy könnyebb legyen megtalálni az ajándékokat.
Karácsonyfa-díszes üdvözlőkártyaKönnyen és gyorsan elkészíthető üdvözlőkártya.
GyurmadíszSzép fehér, főzött gyurmából könnyen és gyorsan elkészíthető díszek.
Édes finomságokKarácsony előtt megszaporodnak az iskolai vásárok, kézműves foglalkozások. Most néhány olyan ötletet osztunk meg veletek, amik nem igényelnek különösebb előkészületet, kézügyességet, mégis nagy sikert arathatunk vele az adventi vásár látogatói és vásárlói körében.
Pléd horgolt hópehely dísszelEgyedi, személyre szóló, meleg ajándék, horgolással díszítve.
Eliza Beth: Az erdei manócska ajándékaZozó, az iciri-piciri erdei manó karácsonyi lázban égett. Megtudta, hogy az emberek világában ilyenkor mindenki ajándékot ad a családjának, barátainak, azoknak, akiket szeret. Idén én is megajándékozom a szeretteimet! - döntötte el. Aztán rögtön el is szontyolodott. Igen ám, de mivel lepje meg őket? Zozó, az iciri-piciri erdei manó törte apró fejecskéjét, miközben a karácsony közeledett.
Kockatorony-építő társasjátékOtthon elkészíthető társasjáték, amellyel az egész család játszhat.
Angyalok papírbólEgyszerűen elkészíthető angyal-sor papírból.
Karácsonyi ajándékkísérőGyorsan elkészíthető ajándékkísérő kártyák karácsonyra.
Fenyő ültetőkártyaGyorsan elkészíthető fenyőfás ültetőkártyák karácsonyra.
Az ünnepi asztal díszeSzalvétadísz az evőeszközök alá, ünnepi terítéshez.
Grapefruit mécsestartóA grapefruit megmaradt héjából illatos mécsestartót készíthetünk.
Téli ablakdíszEgyszerűen elkészíthető, téli, állatos kép ablakra.
Hans Christian Andersen: A Hóember- Hej, de pompás hideg van! Csak úgy csikorog minden tagom! - kiáltott fel elégedetten a hóember. - Új életet lehel belém ez a jeges szél! De mit bámul rajtam az az izzó képű odafönn? - A napot gondolta, amely éppen akkor hajlott nyugovóra. - Felőlem bámulhat, ugyan nem hunyorgok, szemem se rebben!
Hans Christian Andersen: A FenyőfaÁllt az erdőben egy szép, sudár kis fenyőfa. Jó helye volt: nap is érte, levegő is simogatta, idősebb társai, lucfenyők meg jegenyefenyők zúgtak körülötte. De a kisfenyőnek minden vágya az volt, hogy magasabbra nőjön; a meleg napot, az üdítő levegőt sem élvezte, s ügyet se vetett a parasztgyerekekre, akik ott jártak-keltek, fecsegtek körülötte, amikor szamócáért, málnáért mentek az erdőre.