A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Szívbefőtt

2013. Január 24., 11:54
Egy könnyen elkészíthető, különleges ajándék azoknak, akiket szeretünk.

Hozzávalók:

1 db főzött, szárítható gyurmából készített szív
1 db befőttesüveg
egy kis darab textil
cérna és fonal.

Szükséges eszközök:

vízfesték
ecset
olló
fúró vagy szög.

Szívbefőtt

Készítsünk egy szívet főzött, szárítható gyurmából, amelynek a útmutatóját itt találhatjátok meg. Ne felejtsünk el egy kis lyukat is készíteni a szívre, hogy fel tudjuk majd lógatni. A gyurmaszívet hagyjuk néhány napig száradni, majd száradás után vízfestékkel, lehetőleg kevés vizet használva fessük ki.

Keressünk egy olyan befőttesüveget, amely kb. 4 dl-es. Mi egy 12 cm magas és 7,5 cm átmérőjű üveget választottunk. A befőttesüveg tetejét 2 helyen fúrjuk át egy 1 mm-es fúrószárral, ha nincs fúrónk, akkor egy vékony szög segítségével is elkészíthetjük a két lyukat. A cérnát fűzzük át a szíven és a befőttes üveg tetején lévő két lyukon, majd kössük meg úgy, hogy a végén majd megfelelő magasságban lógjon a szív. A kis szív ne kerüljön túl magasra, de ne is érjen az üveg aljához.

Az üveget zárjuk le, és a tetejét dekoráljuk ki. Mi egy négyzet alakú textilt használtunk, amelyet egy kis fonallal rögzítettünk, a végén pedig körbevágtuk a lelógó, fölösleges anyagot.

Szívet készíthetjük zsugorfóliából vagy akár varrhatjuk is. Arra figyeljünk, hogy azért legyen egy kis súlya, papírból például túl könnyű volna ez.

Nehézségi fok:

Könnyű. Kisebb gyerekeknek is ajánljuk, de a tető átlukasztását bízzuk felnőttre!

Értékelés
4 / 5 (43 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Szárítható főzött gyurmaHa van valami, amiből egy gyereknek sosem lehet elég a mennyiség, az a gyurma.
Bálint nap - Valentin napFebruár 14-én Szent Bálint (Valentin) emlékére neve napján megajándékozzák szeretteiket az emberek és megünneplik a szerelmesek napját.
Anyák napja alkalmáraAnyák napját Magyarországon minden évben május első vasárnapján ünnepeljük. Az első megemlékezést 1925-ben szervezték. 2017-ben május 7-én lesz Anyák napja.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.